23.000 muziekliefhebbers bij The Hague Jazz

Bekijk meer foto’s

Jubileumeditie The Hague Jazz drukbezocht

RTVWEST 13.06.2010 DEN HAAG – De vijfde editie van The Hague Jazz  in het World Forum Convention Center is vrijdag- en zaterdagavond door 23.000 muziekliefhebbers bezocht. Het jubileumjaar stond in het teken van trompetist Miles Davis. Verschillende artiesten brachten een tribute aan Davis. 

Directeur Ruud Wijkniet is zeer tevreden over het verloop van beide avonden. ‘Het was de beste editie sinds het bestaan van het festival dankzij het sterke programma en de hoge bezoekersaantallen’, zegt Wijkniet. 

Voor het eerst in vijf jaar was een avond volledig uitverkocht. Op vrijdag 11 juni bezochten 10.500 mensen het muziekfestijn, op zaterdag 12 juni waren dat er 12.500. 

Groter groeien

Wijkniet wil in 2011 het ‘fundement van The Hague Jazz verstevigen’ door te groeien naar 15.000 bezoekers per avond. ‘We kunnen nog iets groter worden’, aldus de directeur. Burgemeester Van Aartsen van Den Haag verklaarde vlak voor het optreden van Thielemans dat met The Hague Jazz ‘de jazz terug is in Den Haag’. 

Op het programma stonden klinkende namen. Hoogtepunt op vrijdag waren de optredens van levende legenden Toots Thielemans en Wayne Shorter. Ook artiesten van Nederlandse bodem waren van de partij: Candy Dulfer, New Cool Collective en Trijntje Oosterhuis. 

Op het uitverkochte zaterdag speelden onder meer Wende, Giovanca, Courney Pine, Waylon, Sven Hammond, Gino Vanelli, Gare du Nord, Kool & The Gang en Roger Hodgson. 

Uitzending The Hague Jazz op TV West

Twitter-verslag van The Hague Jazz

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s