Vlaggetjesdag 2010 in Scheveningen

Vlaggetjesdag 2010 druk bezocht

RTVWEST 12.06.2010DEN HAAG – Vlaggetjesdag in Scheveningen is dit jaar goed bezocht. Volgens woordvoerder Arie Kleijn van de organisatie zijn dit jaar tussen de 250.000 en 300.000 bezoekers geteld. Het aantal is volgens Kleijn te danken aan het goede weer.

Bij de feestelijke opening van Vlaggetjesdag zei demissionair minister Gerda Verburg, dat volgend jaar mogelijk meer haring gevangen mag worden. Verburg zei ook dat het dit jaar voor het eerst is, dat de in ons land verkochte haring duurzaam is gevangen.

Gerelateerde berichten

 Vlaggetjesdag 2010

‘Er mag weer meer haring gevangen worden’

AD 12.06.2010 SCHEVENINGEN – Minister Gerda Verburg (LNV) denkt dat na jaren van vermindering volgend jaar weer meer haring gevangen mag worden. ,,Er is meer haring in de zee”, zei zij op vlaggetjesdag, de traditionele feestelijke opening van het …

Zaterdag vlaggetjesdag in Scheveningen

RTVWEST 10.06.2010  – DEN HAAG – Scheveningen viert aanstaande zaterdag de traditionele Vlaggetjesdag. De badplaats staat dan in het teken van het begin van het haringseizoen. Vorig jaar kwamen ongeveer 300.000 mensen naar Scheveningen om het feest mee te vieren.

Bezoekers kunnen de hele dag terecht in de Scheveningse haven voor muziek en andere activiteiten. Zo is er een vlootschouw, treden er shantykoren op en is er voor de vijfde keer het Nederlands kampioenschap Viskisten-bouwen.

De Hollandse Nieuwe is sinds afgelopen dinsdag al te koop bij de visboer. Dinsdag werd ook het eerste vaatje geveild. Groothandelsbedrijf Makro betaalde daar 58.000 euro voor. Dat geld gaat naar de stichting Kinderpostzegels.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s