PvdA in Den Haag grootste bij 2e kamerverkiezingen

Haagse stemmen 2e kamer  Den Haag te kijk 12.06.2010

Spanning en blijdschap op verkiezingsavond

Kijk voor alle uitslagen op Verkiezingskaart.nl

Wilders blijft in de lokale politiek

RTVWEST 14.06.2010 – DEN HAAG – Ondanks de grote overwinning bij de landelijke verkiezingen blijft Geert Wilders in de Haagse gemeenteraad. Dat heeft de Haagse PVV-fractie maandag bekendgemaakt.

Wilders moet sinds de verkiezingen leiding gaan geven aan 23 fractieleden in de Kamer, in plaats van de 9 die hij voor de verkiezingen onder zijn hoede had. Desondanks denkt hij het werk in de gemeenteraad erbij te kunnen doen.

Behalve Wilders gaan ook de Haagse fractievoorzitter Sietse Fritsma en de nummer zeven op de lijst, Richard de Mos, hun raadswerk combineren met werk in de Tweede Kamer. Twee PVV’ers ruilen hun raadszetel wel in voor een blauwe stoel in de Kamer. 

Lastiger

Willie Dille en Karen Gebrands keren niet terug in de gemeenteraad. Zij zijn nog niet bekend met het werk in de Kamer waardoor voor hen de combinatie lastiger zou zijn.

PvdA net voor VVD in Den Haag 

10.06.2010 AD  DEN HAAG – In Den Haag hebben de meeste mensen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op de PvdA gestemd. 24,4 procent van de stemmen ging naar de partij van lijsttrekker Job Cohen. In 2006, bij de vorige verkiezingen, was dat nog 25,7 procent.

Achter de PvdA komt de VVD met 21,6 procent, een winst ten opzichte van vier jaar geleden, toen het nog 17,6 procent was. De PVV steeg van 7,8 naar 17,7 procent.

Het CDA verloor in Den Haag en ging van 17,0 naar 6,9 procent. (ANP)

 

PvdA blijft de grootste in Den Haag

RTVWEST 10.06.2010 – DEN HAAG – In Den Haag hebben woensdag de meeste mensen op de PvdA gestemd. De partij kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen ruim 24 procent van de stemmen.

De PVV, bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart de tweede partij, moet genoegen nemen met een derde plaats en haalde achttien procent van de stemmen. Tweede partij is de VVD, die dicht op de PvdA van Job Cohen zit, met bijna 22 procent van de stemmen.

Net als in veel andere grote steden heeft ook in Den Haag het CDA fors verloren: de partij haalde zeven procent van de stemmen, tegenover zeventien procent in 2006.

De opkomst in Den Haag was een stuk lager dan in 2006: 65,8 procent van de Haagse stemgerechtigden maakte de gang naar de stembus, tegenover 71,5 procent in 2006.  

Haagse politici reageren op verkiezingsuitslag (met audio)

 

In Studio Haagsche Bluf op Den Haag FM reageerden verschillende politici uit Den Haag op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.

D66 wethouder Marjolein de Jong die de hele nacht feest had gevierd en alleen maar blij was.

VVD-er Frits Huffnagel die zich nog niet wilde uitspreken over een mogelijke coalitie, zijn collega Anne Mulder die voor het eerst in de Kamer verkozen is en Pierre Heijnen van de PvdA die de nacht in een café doorbracht met Haagse vrijwilligers van zijn partij.

Grote winnaar van de verkiezingen werd de PVV, Kamerlid Richard de Mos vertelt hoe blij hij vannacht was.  

Luister via onderstaande links naar hun meningen;  

Interview_met_Marjolein_de_Jong_van_D66_02.mp3
Interview_met_Frits_Huffnagel_van_de_VVD.mp3
Interview_met_Anne_Mulder_van_de_VVD.mp3 Interview_met_Pierre_Heijnen_van_de_PvdA.mp3 Richard_de_Mos_van_de_PVV.mp3Gerelateerde berichten

PVV bekijkt dubbelfunctie raadsleden

RTVWEST 10.06.2010  –  DEN HAAG –  Fractievoorzitter Sietse Fritsma van de PVV in Den Haag  bekijkt de komende tijd of de Haagse raadsleden die ook gekozen zijn voor de Tweede Kamer hun werk kunnen combineren.

Ook partijleider Geert Wilders is momenteel raadslid in Den Haag. Het gaat om vijf van de in totaal acht PVV’ers die zowel in de gemeenteraad van Den Haag zitten als in de Tweede Kamer. Naast Wilders zijn dat fractievoorzitter Fritsma, Richard de Mos, Karen Gerbrands en Willie Dille. 

De PVV won woensdag 24 zetels bij de parlementsverkiezingen. Eerder gaven de Haagse PVV’ers aan dat ze harde werkers zijn en dus de combinatie wel aan kunnen.

Fritsma over de dubbelfuncties bij de PVV

Gerelateerde berichten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s