Collegeonderhandelaars op de Camping ??

Den Haag is zo’n beetje  de laatste gemeente in het land waar ze nog smachtend zitten te wachten op dat nieuwe college.

Waar blijft nou die Haagse uitslag ????  Ze zijn niet erg vooruit te branden zegt men. En volgens de ander is het net een soort van vakantiebezigheid.

Kortom, de Haagse onderhandelingen gaan maar door en door en door !!!! 

“Alsof de Haagse VVD nog niet genoeg haar zin had gekregen, vinden nu de besprekingen over een nieuw Haags college plaats in Wassenaar. Niet in conferentieoord Overvoorde, wat in bezit is van de gemeente Den Haag zelf. Merkwaardig, want ik kan me voorstellen dat daarmee toch weer een paar eurootjes bespaard zouden zijn”, aldus David Rietveld

 “PvdA, VVD, D66 en CDA praten inmiddels al sinds 12 april met elkaar. Omdat de tijd niet stilstaat, zal een eventueel akkoord met maar liefst €100 miljoen aan bezuinigingen midden in de verkiezingscampagne vallen.

Dat maakt betrokkenen ongetwijfeld nog zenuwachtiger. Zeker de PvdA, want informateur Staal somde de thema’s waar meer ‘naar het midden’ kon worden onderhandeld al op : sociale woningbouw, welzijn, armoedebeleid, verkeer en duurzaamheid.

De keuze voor het CDA in plaats van GroenLinks gaat concreet waarschijnlijk betekenen: minder sociale woningbouw, welzijn en armoedebeleid, meer ruimte voor de auto en minder ambitie op duurzaamheid. Dat doet het vast goed op de PvdA-ledenvergadering”, aldus David Rietveld.  

Er is nogal wat loos daar in dat Den Haag achter de Scheveningse duinen.

“31 raadsleden (eindelijk) weg in/uit Den Haag. Als 2/3 van je bestuur niet meer het vertrouwen heeft of zelf aan de kuierlatten trekt, dan is dat een teken dat er flink wat mis is met het besturen van een stad als Den Haag”, 

“Erger wordt het als je mensen voor gaat houden dat je als raadslid gekozen wil worden en vervolgens gewoon er tussenuit knijpt om een gegadigde met veel te weinig stemmen alsnog op een raadszetel te krijgen, waar te weinig mensen hun vertrouwen voor hebben uitgesproken. Dan heb je het gewoon over kiezersbedrog. Daar helpt natuurlijk geen ludieke actie of tegenactie meer tegen. Dan moet je gewoon je verlies nemen en niet via een truc alsnog die zetel naar je toe proberen te trekken. Maar het werd tijd dat er een fiks aantal raadslieden nu eens oplazeren“, aldus Den Haag te Kijk

“De liberalen stellen voor „open en constructief” de gesprekken met de andere drie fracties in te gaan”, aldus de Haagse VVD.

Is men geschrokken van de Haagse inzendingen ?? Via nieuwcollege@denhaag.nl konden de Haagse bewoners meeschrijven met het  beleidsakkoord.  Onder het mom van Inspraak bij collegevorming.  

Zie ook:  Meedoen in Den Haag, schrijf mee aan het College-akkoord.

Er zijn inmiddels al flink wat reacties binnen gekomen. De eerste reactie is de Brandbrief Herstructurerings-Platform Den Haag Zuid-West.  

En ook de ex-Klankbordgroep Knoop Moerwijk liet van zich horen Suggesties coalitieakkoord Knoop Moerwijk.

Nav. een Persbericht zijn ze zelfs benaderd door de media. De pers zit er dus al flink bovenop.

Uitzending Den Haag TV – Klankbordgroep Knoop Moerwijk 

12.05.2010  –  De gemeente heeft  zich voorgenomen om van Den Haag  een attractieve stad te maken. Dit heeft geleid tot een Masterplan waar Moerwijk, Spoorwijk en Den Haag Zuidwest bij elkaar komen. De bewoners kwamen met een plan van eisen, maar tot nu toe is hier nog niets mee gedaan.  klik hier <<<   teller  5:30- tot 7:15. 

Zie ook: Radio Discus nieuwsclip vanaf tellerstand 32:00.

Maar waarom duurt het allemaal zolang ?  Is het Stilte voor de storm ????? Of is het net als de naderde kabinetsvorming een ‘Duivelse’ klus ??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s