Scheveningse bunker vanaf 2011 te zien in Geniemuseum Vught

Scheveningse bunker aangekomen in Vught

AD 12.05.2010 VUGHT – De bunker die onlangs werd gevonden in de Scheveningse boulevard, is woensdagochtend vroeg aangekomen in het Geniemuseum in Vught. Het transport kende enige vertraging, maar is zonder ongelukken verlopen, aldus een woordvoerder.

 

Scheveningse bunker veilig aangekomen in Vught

RTVWEST 12.05.2010DENHAAG – Er stonden de nodige lantaarnpalen en auto’s in de weg, maar uiteindelijk is het Defensie dinsdagavond gelukt om een bunker uit Scheveningen weg te halen. Het gevaarte is woensdagochtend vroeg veilig aangekomen in Vught.

Het grote gevaarte kon dinsdagavond maar met moeite Scheveningen uit worden gereden. Al na driehonderd meter stonden de diepladers van Defensie muurvast. Auto’s en lantaarnpalen stonden in de weg en moesten eerst het veld ruimen.

De bunker uit 1939 werd een aantal weken geleden ontdekt bij renovatiewerkzaamheden aan de Boulevard. Het gevaarte weegt ruim 90 ton en kon niet meer in de kustplaats blijven vanwege de aanleg van een nieuwe dijk.

Vanaf 2011 is de bunker in Vught te zien in het Geniemuseum.

» Lees een blog over dit onderwerp op Den Haag Direct

Bunker weg uit Scheveningen
Auto’s staan in de weg

Gerelateerde berichten

Transport Scheveningse bunker vastgelopen

RTVWEST 11.05.2010DEN HAAG – Het transport van de bunker op Scheveningen is dinsdag vroeg in de avond vastgelopen. De vrachtwagen waarop de bunker was geladen werd na 300 meter stilgelegd omdat auto’s de weg blokkeerden.

Die moeten nu eerst worden weggesleept. De bunker uit de Tweede Wereldoorlog, die ruim 90 ton weegt, is onderweg naar Vught. Daar zijn in het Geniemuseum allerlei verdedigingswerken te zien. 

Het bouwwerk werd een paar maanden geleden ontdekt in het zand tijdens werkzaamheden aan de Scheveningse boulevard. 

Gerelateerde berichten

Defensie takelt Scheveningse bunker op

RTVWEST 11.05.2010DEN HAAG – Op het strand van Scheveningen wordt dinsdag de onlangs ontdekte bunker omhooggetakeld en op een vrachtwagen geladen.

De bunker uit de Tweede Wereldoorlog weegt ruim 90 ton, is vijf meter breed, vier meter hoog en drie meter diep. Vanwege de omvang en het gewicht wordt de takeloperatie uitgevoerd door Defensie. 

Het bouwwerk werd een paar maanden geleden ontdekt in het zand tijdens werkzaamheden aan de Scheveningse boulevard. De bunker wordt naar het Geniemuseum in Vught gebracht. Daar zijn allerlei verdedigingswerken te zien.

Publiek geniet van optakelen bunker

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s