Dodenherdenking Waalsdorpvlakte druk bezocht

Dodenherdenking Waalsdorpvlakte druk

RTVWEST 05.05.2010  –  DEN HAAG – De Dodenherdenking op de Waalsdorpvlakte in Den Haag is dinsdag druk bezocht. Tot zeker 22.00 uur liepen er mensen langs het monument.

Als speciale gasten waren een aantal Britse veteranen bij de herdenking. Zij behoorden tot de zogenaamde ‘Bomber Command’ die in de Tweede Wereldoorlog voedseldroppings deed boven Nederland.

Het monument op de Waalsdorpervlakte staat op een executieterrein uit de Tweede Wereldoorlog in de duinen van Den Haag. In totaal zijn hier 250 tot 280 mensen geëxecuteerd.

Stille Tocht

Op 4 mei wordt er over de Waalsdorpervlakte een zogenaamde Stille Tocht gelopen. Het voorste deel van de stoet is gereserveerd voor nabestaanden van de op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde Verzetsstrijders en genodigden van de Stichting Nationale Herdenking. Daarachter volgen de belangstellenden. Op de Waalsdorpervlakte luidt de Bourdonklok tot even voor 20.00 uur. 

Daarna volgen de twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus. De deelnemers aan de Stille Tocht lopen vervolgens langs het monument waar bloemen en kransen neergelegd kunnen worden.
Bekijk op de kaart

De bezoekers van de Waalsdorpvlakte over de gebeurtenis op de Dam
De live-uitzending vanaf de Waalsdorpvlakte

Gerelateerde berichten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s