Doek gevallen voor de Haagse Illusie

» Open brief over De Illusie (pdf) – Afkomstig van de sympathisanten o.a.  St. STROOM, de Vloek en TodaysArt.  Zie: www.illusie.org voor alle namen van de instellingen.

35 uiteenlopende Haagse culturele instellingen hebben steun betuigd aan de Illusie, en vinden dat de broedplaats gekoesterd moet worden. Van de Vloek tot TodaysArt en vele andere (www.illusie.org voor alle namen) instellingen waaronder St. STROOM. 

Kraakpand De Illusie mag worden ontruimd | zaterdag 10 april 2010

Den Haag FM   De Haagse culturele broedplaats De Illusie mag worden ontruimd. Dat heeft de bestuursrechter besloten. De Universiteit Leiden mag nu op korte termijn beginnen met het slopen van het kraakpand op de hoek van de…Lees meer

Kraakpand De Illusie mag worden gesloopt

RTVWEST 10.04.2010  –  DEN HAAG – De sloop- en bouwwerkzaamheden op de plek van het kraakpand De Illusie in het centrum van Den Haag, kunnen beginnen. Dat heeft de bestuursrechter vrijdagmiddag besloten.

(www.illusie.org voor alle namen van de instellingen)

Dit betekent dat de Universiteit Leiden op korte termijn kan beginnen met de geplande sloop- en bouwwerkzaamheden op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat in Den Haag. De universiteit wil op deze plek een Haagse campus realiseren. De ontruiming van de culturele broedplaats was al eerder gelast in een andere rechtszaak.

De kunstenaars die al twintig jaar in de culturele broedplaats De Illusie wonen en werken, komen door deze uitspraak op straat te staan. De openlijke steun van 35 uiteenlopende Haagse culturele instellingen mocht niet baten.

Gerelateerde berichten

Den Haag een Illusie armer …

DHO 10.04.2010 De Haagse culturele broedplaats de Illusie dreigt verloren te gaan. Dat volgt uit een uitspraak van de bestuursrechter. Deze maakt het voor de Universiteit Leiden mogelijk om op korte termijn te beginnen met sloop- en bouwwerkzaamheden op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat.

De kunstenaars die daar al 20 jaar wonen en werken zullen daardoor op straat komen te staan. En daarmee verliest Den Haag een sociaal en cultureel zeer waardevolle broedplaats.

35 uiteenlopende Haagse culturele instellingen hebben steun betuigd aan de Illusie, en vinden dat de broedplaats gekoesterd moet worden. Van de Vloek tot TodaysArt en vele andere (www.illusie.org voor alle namen) instellingen waaronder St. STROOM.  Read the rest of this entry »

Cultureel Den Haag steunt De Illusie

RTVWEST  donderdag 8 april 2010DEN HAAG – Cultureel Den Haag heeft haar steun uitgesproken voor De Illusie via een open brandbrief. Het voortbestaan van de broedplaats in een kraakpand in de binnenstad van Den Haag is onzeker.

Vrijdag wordt duidelijk of de Universiteit Leiden op korte termijn mag beginnen met de geplande sloop- en bouwwerkzaamheden voor uitbreiding van de Haagse campus, op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat. De kunstenaars die daar al twintig jaar wonen en werken, moeten daarvoor dan wijken.

Ondanks dat de Haagse gemeenteraad unaniem heeft besloten dat de broedplaats moet blijven bestaan, is er nog geen nieuwe plek voor hen. Volgens 35 culturele instellingen dreigt de stad daarmee de oudst nog bestaande broedplaats te verliezen, zo schrijven ze in de brief.

» Open brief over De Illusie (pdf)

7 Reacties op “Doek gevallen voor de Haagse Illusie

 1. heb iets mogen vernemen over een eventuele open dag wb krakerskunst; as weekend.
  heb veel interesse! dus: waar, hoe laat en wat?
  bij voorbaat hartelijk dank!!!!

 2. Pingback: De toestand van het Haagse Kraken | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 3. Pingback: De toestand van het Haagse Kraken « Kunst in de Wijk

 4. Pingback: Nieuwe locatie De Vloek Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 5. Pingback: Vloek | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 6. Pingback: De Vloek moet definitief verdwijnen uit Scheveningen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 7. Pingback: De Vloek definitief verdwenen uit Scheveningen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s