Wel of geen Haagse Koninginnenach 2010 ???

KoninginneNach gaat vrijwel zeker door

RTVWEST 05.04.2010  –  DEN HAAG – De KoninginneNach in Den Haag gaat vrijwel zeker alsnog door. Dinsdag maken de gemeente Den Haag en de organisatie bekend welke vorm het festival krijgt.

De organisatie komt honderdduizend euro tekort, waardoor er maar drie podia neergezet zouden kunnen worden. Dit zou volgens de politie te onveilig zijn, vanwege de spreiding van de grote mensenmassa’s die het evenement jaarlijks bezoeken.

De organisatie is dit weekend aan het puzzelen geslagen op de mogelijkheden om de Nach toch door te laten gaan. Het Haags Poppodium meldde vrijdag al dat het festival op donderdag 29 april hoe dan ook gewoon doorgaat.

Gerelateerde berichten

Koninginnenach Den Haag aan zijden draadje Video

Huffnagel verbaasd over commotie Koninginnenach

RTVWEST 31.03.2010  –  DEN HAAG – Wethouder Frits Huffnagel van Citymarketing is verbaasd dat de Haagse Koninginnenach mogelijk niet doorgaat. Volgens hem zei de organisator dinsdag tijdens een gesprek nog dat het vrijwel zeker wél doorgaat.

Huffnagel zegt in een reactie aan Omroep West dat er dinsdag nog overleg is geweest met organisator Doen Evenementen. Daarin zou zijn gezegd dat het 99,9% zeker is dat de Koninginnenach doorgaat.

De wethouder wijst er verder op dat Den Haag de organisatie van Koninginnenach al 50.000 euro extra heeft gegeven toen duidelijk werd dat er financiële problemen zijn. Ook zou hij het geen probleem vinden als Koninginnenach dit jaar minder podia heeft, zo lang ze maar goed verspreid worden door de stad.

Woensdagochtend zei Doen Evenementen bij Omroep West dat het evenement waarschijnlijk niet door kan gaan, omdat er te weinig geld is. De organisatie wilde het festival afslanken van vijf naar drie podia, maar dat zou niet worden toegestaan omdat er dan te veel mensen bij elkaar komen in een te klein gebied.

Huffnagel over Koninginnenach

Koninginnenach 2010 onzeker

RTVWEST 31.03.2010  –  DEN HAAG – De Haagse Koninginnenach gaat dit jaar misschien niet door. Het is organisator Doen Evenementen niet gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor het evenement.

De organisatie wilde dit jaar een afgeslankte vorm van de Koninginnenach presenteren met maar drie podia, maar de gemeente geeft daar geen toestemming voor. Het gebied zou dan te klein worden voor het grote aantal mensen dat afkomt op de Koninginnenach. De veiligheid is dan niet te garanderen. De honderdduizenden bezoekers moeten over een groter gebied worden verspreid door minstens vijf podia te plaatsen.

Volgens Doen Evenementen is er nog 72.000 euro nodig om het vierde en vijfde podium te kunnen betalen en dat geld is er niet. De organisatie trekt nu aan de bel bij de gemeente, maar volgens wethouder Huffnagel van Citymarketing kan de gemeente niets voor het evenement doen. De Koninginnenach krijgt al 275.000 euro subsidie. De organisator hoopt binnenkort nog rechtstreeks met Huffnagel in gesprek te kunnen.

Organisatie mag toch met gemeente om de tafel
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s