Stop de ellende met Paarden op de Loolaan

Haagse Quirine de K. de Paardebeul (stal Quattro Loolaan Voorburg) is weer bezig.  –> Meer

Verwaarloosde paarden in beslag genomen

RTVWEST 18.03.2013 DEN HAAG – De dierenpolitie in Den Haag heeft zondagmiddag op de Loolaan een paard en twee pony’s in beslag genomen.

De dieren waren verwaarloosd en zijn op een andere locatie ondergebracht. Op de Loolaan in Den Haags stonden al eerder paarden die in het nieuws kwamen, omdat ze zouden worden verwaarloosd. Die zaak kwam voor de rechter en eigenaresse Quirine de K. werd toenvrijgesproken van dierenmishandeling. De paarden die nu in beslag zijn genomen, zouden volgens buurtbewoners niet van Quirine de K. zijn, maar van andere eigenaren. De paarden stonden op grond van NS.  Lees verder

Gerelateerde artikelen

w-DFW 5836-1

3 verwaarloosde paarden in beslag genomen

Regio15 17.03.2013 Den Haag – Een agent van de dierenpolitie werd op de Loolaan door medewerksters van de dierenambulance ter plaatse gevraagd, om de huisvesting en de verzorging van paard en pony’s die daar gestald zijn te beoordelen. De dieren waren eerder aangetroffen door buurtkinderen, die op hun beurt de medewerksters van de dierenambulance hadden aangesproken die daar in de buurt bezig waren.

De eigenaren of verzorgers van de dieren waren het niet eens met het feit dat hun dieren bekeken werden en er ontstond een vechtpartij, waarbij steeds meer familieleden kwamen opdagen om hun argumenten kracht bij te zetten. Daarom heeft de agent ‘assistentie collega’ gegeven; een code die ervoor zorgt dat alle beschikbare eenheden die in de buurt zijn met spoed ter plaatse komen om de collega te ontzetten.

Zo ook in dit geval. In een mum van tijd waren er een tiental politie voertuigen ter plaatse, die de collega die in het nauw gedreven werd te hulp schoten.

Eén van de verzorgers is aangehouden voor het geweld wat tegen de politieagent gebruikt is, en naar het politiebureau Leidschendam-Voorburg overgebracht. De rust keerde daarna weer terug.

Er zijn uiteindelijk 1 verwaarloosd paard en 2 pony’s in beslag genomen, en naar een andere plek vervoerd. LEES MEER…

Foto’s: Bob van Keulen, Ruben van Essen, Rene Hendriks

Haagse dierenbeul heeft alweer honden in huis

RTVWEST 26.03.2010  –  DEN HAAG – De vorige week veroordeelde dierenbeul Quirine de K. uit Den Haag heeft deze week alweer nieuwe dieren in huis gehaald. Via Marktplaats heeft ze honden gevonden die ze gratis kon ophalen.

Deze honden werden daarna zwervend in de buurt van haar huis aangetroffen, bevestigen de dierenambulance en de Dierenbescherming. Ondertussen heeft de dierenambulance al meer dan tien honden in beslag genomen.

Vorige week is Quirine de K. door de rechtbank veroordeeld omdat ze jarenlang paarden had verwaarloosd. De dieren stonden dag en nacht in een modderig weilandje zonder gras en met nauwelijks beschutting aan de Loolaan. Er werden in november twee paarden in beslag genomen.

Nieuwe dieren toegestaan

Justitie eiste toen ook een verbod op het houden van dieren, maar daar ging de rechter niet in mee. De overige drie paarden mag ze daarom gewoon houden. Ook mag ze nieuwe dieren nemen.

Gerelateerde berichten

Dierenbeul jaagt op nieuwe slachtoffers

Telegraaf 26.03.2010 De vorige week veroordeelde dierenbeul Quirine de K. in Den Haag is meteen weer in de fout gegaan. Een hond die zij via Marktplaats kocht, is deze week zwervend op straat aangetroffen.

 

Henk Bres start actie voor verwaarloosde paarden

26.03.2010 Den Haag FM presentator Henk Bres gaat actie voeren om de twee verwaarloosde paarden van Quirine de K. weg te halen. Ze staan nu nog in slechte omstandigheden op een terrein aan de Loolaan in Den Haag. Eerder nam justitie wel twee andere paarden van de vrouw in beslag.

Bres zegt dat hij ‘s-nachts niet kan slapen…      Lees meer

Klik hier voor een filmpje over de situatie van de paarden.

Klik hier voor de noodoproep van een buurvrouw.

Notabene de Haagse PVV vroeg hier al eerder aandacht voor.

 Quirine de K

Wie stopt de paardenhel?

Telegraaf 24.03.2010 Een beestenhel op aarde. Veel anders kunnen dierenvrienden de erbarmelijke omstandigheden waaronder de paarden van de veroordeelde Quirine de K. nu al jaren moeten leven niet omschrijven. De Haagse dierenbeul kan ook ‘vrolijk’ doorgaan met haar praktijken, ondanks dat de rechter vorige week twee pony’s verbeurd liet verklaren. 

Voorwaardelijke celstraf na paardenverwaarlozing

Haagse PVV stelt haar eerste Raadvragen  

PVV Den Haag stelt raadsvragen in eerste week 

RTVWEST 19.03.2010  –  DEN HAAG – De Haagse PVV-fractie wil dat de vrouw uit Den Haag die is veroordeeld voor de verwaarlozing van haar paarden een levenslang houdverbod krijgt.

Dierenbeul is paarden kwijt
Telegraaf 17.03.2010 De Haagse dierenbeul Quirine de K. krijgt haar twee in beslag genomen paarden niet terug. Ook riskeert de 50-jarige vrouw, die haar dieren jarenlang onder erbarmelijke omstandigheden huisvestte, een gevangenisstraf van twee weken als ze binnen twee jaar weer de fout in gaat. 

Voorwaardelijke celstraf na paardenverwaarlozing

RTVWEST 16.03.2010  – DEN HAAG – De Haagse vrouw die haar paarden heeft verwaarloosd heeft een voorwaardelijke celstraf van twee weken gekregen. Ook krijgt ze de twee in beslag genomen dieren niet terug. Dat heeft de rechter bepaald.

Justitie eiste een verbod op het houden van dieren, maar daar ging de rechter niet in mee. De Haagse paardeneigenaresse mag de drie paarden die ze nog heeft, dus gewoon houden. 

Twee paarden werden in november vorig jaar in beslag genomen, omdat ze in een modderig weilandje zonder gras stonden. Het is niet bekend of de vrouw in hoger beroep gaat.

  Eigenaresse verwaarloosde paarden krijgt dieren niet terug
  Eigenaresse krijgt verwaarloosde paarden niet terug, zegt de rechter

Paardenbeul liet ook kat creperen
Telegraaf 02.03.2010  De vermeende paardenmishandelaarster Quirine de K. uit Den Haag blijkt ook een kattenbeul te zijn. In 2009 kreeg de Haagse zestig uur werkstraf omdat ze haar zwaargewonde kat liet creperen.  

Buurt eist eind aan paardenleed (Video)
Telegraaf  25.11.2009  Verontruste buurtbewoners hebben gedreigd om drie paarden die nu al wekenlang tot de knieën in de drek staan, uit hun erbarmelijke onderkomen aan de Voorburgse Loolaan te bevrijden. De politie moest eraan te pas komen om escalatie te voorkomen.

BLOG:  

Werkgroep oprichten

Advertenties

4 Reacties op “Stop de ellende met Paarden op de Loolaan

 1. Pingback: Henk Bres PVV (Ex-VVD) – Stop de ellende met de Dierenbeul op de Loolaan « Debat in de Digitale Hofstad

 2. Pingback: Henk Bres PVV (Ex-VVD) – Stop de ellende met de Haagse Dierenbeul op de Loolaan « Debat in de Digitale Hofstad

 3. Het is werkelijk ongelooflijk dat dit maar door kan gaan. Hulde voor de mensen die zich ondanks de juridische tegenstand zich in blijven zetten voor het welzijn van deze dieren.
  Dat dit kan in Nederland.
  Die rechters sporen ook niet meer heden ten dage.

  Die vrouw behoort zwaar gestraft te worden en behoort nooit geen dieren meer te mogen houden.
  Het is de hoogste tijd voor een zwarte lijst. Veel teveel mensen nemen maar dieren zonder er adequaat voor te zorgen. Niets dan ellende over de ruggen van weerloze en afhankelijke dieren.

  Schande Nederland, wederom schande!!!
  Dit land wordt met de dag dier-onvriendelijker.

 4. Pingback: Weer gedonder met Quirine de K. over dierenmishandeling | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s