Bunker en gangenstelsel ontdekt in Scheveningse boulevard

De onderzoekers die de bunkers bestudeerden, ontdekten tijdens het doorzoeken van de kazematten een aantal onbekende gangen die nog onontdekt waren.

„Uiteindelijk stuitten zij op een, waarschijnlijk, Duitse bunker”, zegt Ferry Taal, gemeentewoordvoerder. „Niemand wist echter dat er daar nog een zat.”

Bunkers Scheveningen vrijgegraven

29.03.2010 Afgelopen week was het werk aan de nieuwe boulevard even niet gericht op de toekomst, maar ging het project terug in de tijd. Op de boulevard werd een zogenaamde ‘mitrailleurkazemat’ vrijgegraven.

Dit is een bijzonder type Nederlandse bunker uit 1939. Bij de graafwerkzaamheden werd onverwachts ook een Duitse bunker en een 40 meter lange gang gevonden.

Zie ook

Nieuwe bunker ontdekt in Scheveningen

RTVWEST 23.03.2010  –  DEN HAAG – Bij de renovatie van de boulevard in Scheveningen is een gang en waarschijnlijk een bunker uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt.

Een woordvoerder van de gemeente Den Haag heeft dat dinsdag bevestigd. Verder zei de woordvoerder dat het nog onduidelijk is wat er met de vondst gaat gebeuren. In Scheveningen wordt niet alleen de boulevard opgeknapt, maar ook de strandwal opgehoogd. De gang en de bunker gaan daardoor waarschijnlijk verloren. 

De komende dagen kijken onderzoekers of de bunker wellicht ergens anders kan worden opgebouwd als museum.  

Gangenstelsel Scheveningen

Telegraaf 23.03.2010 Een mysterieus gangenstelsel en een raadselachtige Duitse oorlogsbunker hebben decennialang onopvallend onder de Scheveningse boulevard gelegen, maar zijn door de graafwerkzaamheden tot vreugde van historici plotseling ontdekt.

Gangenstelsel onder Scheveningse boulevard ontdekt

AD 23.03.2010 SCHEVENINGEN – Bij de renovatie van de boulevard in Scheveningen zijn een gangenstelsel en waarschijnlijk een bunker uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag bevestigde dinsdag een bericht daarover in De …

Gangenstelsel in Scheveningen ontdekt

VK 23.03.2010 Bij de renovatie van de boulevard in Scheveningen zijn een gangenstelsel en waarschijnlijk een bunker uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt.

Blog:

Naar het Scheveningse strand

Kwartoverrosé

Advertenties

Een Reactie op “Bunker en gangenstelsel ontdekt in Scheveningse boulevard

  1. Wees eens flexibel, bouw er omheen of integreer dit stukje historie.Kan je er weer een nieuwe bezienswaardigheid in scheveningen bij hebben die als je het goed aanpakt ook financieel goed uit kan pakken.Ga dit niet verplaatsen is 2x nep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s