Vragen over geld SXSW-festival

Haagse Stadspartij stelt vragen over geld SXSW-festival

RTVWEST 22.03.2010  –  DEN HAAG – De Haagse stadspartij stelt vragen aan het college over de reis van politici, ambtenaren en journalisten naar het South By South-west festival (SXSW) in Texas.

De gemeente heeft voor zo’n zestig mensen de reis betaald. Het doel is om Den Haag als popstad op de kaart te zetten. Maar volgens de Haagse stadspartij is dit niet de manier. ‘Een week lang hebben journalisten, ambtenaren en muzikanten feest gevierd op kosten van de gemeente Den Haag met barbecues, gratis drank, hotels en vliegtickets,’ aldus de partij. 

Lijstrekker Joris Wijsmuller: ‘Het is een grote schande. De meegereisde journalisten van AD/Haagsche Courant en Omroep West hebben de Haagse popmuziek jarenlang links laten liggen, de meegereisde ambtenaren frustreren al jarenlang de poppodia in Den Haag en als beloning mogen ze een week lang gratis op vakantie.’ 

Music City The Hague

Onder de naam Music City The Hague powered by Crossing Border reizen zes Haagse bands als boegbeeld af naar de Verenigde Staten. Ze treden op op SXSW (South By South-West), het meest toonaangevende showcasefestival ter wereld, dat plaatsvindt van 17 tot en met 21 maart in Austin, Texas. 

Vanuit Omroep West zijn verslaggevers Marjolein van den Berg en Rob Vlastuin afgereisd naar Austin, Texas om verslag te doen van het SXSW- festival. 

Hoofdredacteur van Omroep West, Jan van Vegchel is het niet eens met de beschuldigingen van de Haagse Stadspartij: ‘De verslaggeving over de Haagse bands past helemaal in het streven van Omroep West om aandacht te geven aan de popscene. Anders dan de Haagse Stadspartij beweert, besteedt Omroep West namelijk ook buiten deze festival-reis geregeld aandacht aan de hedendaagse Haagse popmuziek, bijvoorbeeld in het televisieprogramma Kek, maar ook in het programma Stork-on-Air.’

Omroep West bij SXSW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s