Bewoners culturele broedplaats De Illusie voor de rechter

Haags kraakpand mogelijk binnen vier weken leeg

RTVWEST 26.03.2010  –  DEN HAAG – Het Haagse kraakpand De Illusie moet binnen vier weken ontruimd zijn. Dat heeft de rechter vrijdag besloten in een kort geding, dat was aangespannen door de Staat.

De Illusie is een kraakpand in de binnenstad van Den Haag, waar al sinds zo’n twintig jaar kunstenaars wonen en werken. De Staat eist dat zij vertrekken om plaats te maken voor de Haagse campus van de Universiteit Leiden.

Tegen de sloop en bouwvergunning van de universiteit loopt nog een rechtszaak. Mochten de krakers die over anderhalve week winnen, dan wordt de ontruiming van de culturele broedplaats uitgesteld.

Gerelateerde berichten

Uitspraak: ontruiming kraakpand 

26.03.2010 Het Haagse kraakpand De Illusie moet binnen vier weken ontruimd worden. Dat heeft de rechter bepaald in een door de staat aangespannen kort geding. In het kraakpand op de hoek van de Casuariestraat en Schouwburgstraat wonen en werken al jarenlang kunstenaars. De staat wil dat ze…Lees meer

Krakers in optocht naar de rechtbank

RTVWEST 12.03.2010  –  DEN HAAG – Krakers in Den Haag gingen vrijdag in optocht naar de rechtbank, omdat daar een kort geding tegen ze diende. Op het spel staat ontruiming van culturele broedplaats De Illusie.

De Illusie is een kraakpand in de binnenstad van Den Haag, waar sinds een jaar of 20 kunstenaars wonen en werken. De Staat eist dat zij vertrekken, om plaats te maken voor de Haagse Campus van de Universiteit Leiden. Volgens de krakers zijn de plannen voor de campus nog niet rond. 

Ook vinden ze dat er een vervangende plek moet komen voor de broedplaats. Over twee weken beslist de rechter of het pand ontruimd moet worden.

Gerelateerde berichten

Bewoners De Illusie voor de rechter

RTVWEST 11.03.2010  –  DEN HAAG – De bewoners van culturele broedplaats De Illusie in Den Haag staan vrijdagmiddag voor de rechter. De staat heeft een kort geding aangespannen, om het kraakpand op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat te ontruimen.

De Universiteit van Leiden wil de Haagse campus vestigen in het gebouw. Maar volgens de kunstenaars en muzikanten die er al twintig jaar wonen en werken, zijn de bouwplannen nog niet rond.

Gerelateerde berichten

2 Reacties op “Bewoners culturele broedplaats De Illusie voor de rechter

  1. Pingback: De toestand van het Haagse Kraken | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: De toestand van het Haagse Kraken « Kunst in de Wijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s