Institute for Global Justice in Den Haag

Den Haag krijgt Institute for Global Justice

RTVWEST 20.02.2010  –  DEN HAAG – Den Haag krijgt bijna 17,5 miljoen euro van het Rijk om het Institute for Global Justice (IGJ) in de stad te vestigen. Dit heeft de ministerraad vrijdag besloten, voordat de gesprekken over Uruzgan verder gingen.

Dit kennisinstituut gaat zich buigen over internationale vraagstukken op het gebied van recht, vrede, veiligheid en ontwikkeling. Het IGJ zal kennis en ervaring op dat gebied bij elkaar brengen.

In Den Haag zijn al veel ministeries en internationale organisaties en bedrijven gevestigd. De stad zou wat het Rijk betreft daarom heel geschikt zijn voor de vestiging van dit instituut. Den Haag zou er zelfs een nog internationaler karakter van krijgen.

‘Instituut van wereldformaat’

Volgens burgemeester Jozias van Aartsen krijgt Den Haag met het Institute for Global Justice een instituut van wereldformaat. ‘De kracht van de bestaande Haagse instituten op het gebied van vrede, recht, veiligheid en ontwikkeling wordt via het IGJ gebundeld en versterkt’, zegt hij.

‘Zo wordt vanuit Den Haag gewerkt aan nieuwe kennis, producten en diensten die aansluiten op de complexe problemen waar de wereld voor staat.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s