Martin Luther King lezing 4 februari 2010 De Boskant

De eerste twee lezingen – respectievelijk gehouden door de hoogleraren James Kennedy en Paul Scheffer – hadden plaats op 4 april, de sterfdag van Martin Luther King.

Volgens directeur Theo Wierema van het spiritueel centrum De Boskant kwam de datum deze keer ongunstig uit omdat die valt op eerste paasdag. Daarom is deze keer de lezing op 4 februari.

Locatie: Haagde rooms-katholiek spiritueel centrum De Boskant aan de  Fluwelen Burgwal in Den Haag.

Lasershow voor Martin Luther King in Haagse binnenstad

RTVWEST 11.02.2010  –  DEN HAAG –  In de binnenstad van Den Haag worden iedere avond uitspraken van Martin Luther King geprojecteerd in laserstralen. De lasershow is te zien vanaf het moment dat het donker wordt tot middernacht en duurt tot en met 26 februari.

Door regioreporter Diego Lopez Boes

In 2008 is de gemeente begonnen om op en rond het Spuiplein een lasershow te houden. Tijdens de show zijn uitspraken van beroemde mensen op de gebouwen te lezen. Dit keer zijn dat uitspraken van Martin Luther King. Het vorig jaar waren het quotes van Spinoza. 

Een van de uitspraken van Martin Luther King die wordt vertoond is  ‘I have a dream’. De gemeente heeft voor Martin Luther King gekozen omdat dit voorjaar het eerste Martin Luther King-centrum buiten de Verenigde Staten in Den Haag gevestigd wordt. Het centrum komt in het gemeentehuis aan het Spuiplein.

Lichtontwerp

 Het ontwerp voor het laserproject is gemaakt door lichtontwerper Reier Pos, in opdracht van de Stichting Spuiplein en de Gemeente Den Haag. 

lasershow voor Martin Luther King

Gerelateerde berichten

Jesse Jackson: Obama faalde in aanpak crisis

06.02.2010  De Amerikaanse politicus en burgerrechtenactivist dominee Jesse Jackson is in Nederland. Hij gaf deze week de vierde Martin Luther King lezing, in Den Haag.

Jesse Jackson verzorgt King-lezing …

AD 04.01.2010  De eerste twee lezingen – respectievelijk gehouden door de hoogleraren James Kennedy en Paul Scheffer – hadden plaats op 4 april, de sterfdag van Martin Luther King…. ”Jackson was immers de naaste medewerker van King”,

 

Wethouder spreekt op Martin Luther King Day

dinsdag 29 december 2009  De Haagse wethouder Frits Huffnagel zal tijdens de viering van Martin Luther King Day spreken in Atlanta. Hij is uitgenodigd door het Martin Luther King Center vanwege de rol van de stad Den Haag in de wereld op het terrein van…Lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s