Oudejaarsavond 2009 Den Haag en regio

Wat hoogtepunten waren er in de Molenwijk en Transvaalwijk

53 aanhoudingen tijdens oudejaarsnacht in Den Haag

RTVWEST 01.01.2010  –  DEN HAAG – De politie heeft afgelopen nacht in Den Haag 53 mensen aangehouden voor onder meer vernielingen, brandstichting en openlijke geweldpleging. In totaal werden er 32 auto’s in brand gestoken.

Volgens burgemeester Van Aartsen van Den Haag was het oud-en-nieuw-feest ‘beheersbaar’. Naast autobranden en vreugevuren moest de Haagse brandweer ook tien keer uitrukken voor woningbranden. Ook was er een brand bij een school. 

Bij een brand bij aantal kelderboxen aan het Gradaland in de wijk Mariahoeve was sprake van een middelbrand.

‘Beheersbare jaarwisseling’ in Den Haag  VK 01.01.2010

Relatief rustige Oud en Nieuw in Haagse regio

Van Aartsen tevreden over jaarwisseling Transvaal

RTVWEST 01.01.2010  –  DEN HAAG – Burgemeester van Aartsen is erg tevreden over de inzet van moslimjongeren in Den Haag Zuidwest en Transvaal.

Er hebben zich in deze wijken weinig incidenten voorgedaan. Dat is mede te danken aan de inzet van zo’n 160 jongeren die een oogje in het zeil hielden tijdens de jaarwisseling.

Van Aartsen tevreden over jaarwisseling

Ruim zestig aanhoudingen in de regio

RTVWEST 01.01.2010  –  REGIO – De politie heeft tijdens de jaarwisseling in de hele regio ongeveer 65 aanhoudingen verricht, onder meer voor openbare geweldpleging. Grote incidenten deden zich niet voor.

In Den Haag en omgeving zijn circa 25 aanhoudingen verricht. Volgens burgemeester Van Aartsen van Den Haag was het oud-en-nieuw-feest ‘beheersbaar’. Acht mensen in de Haagse regio raakten gewond door vuurwerk. 

Een woordvoerder van de politie sprak rond 2.30 uur van ‘een drukke nacht’. De brandweer van Haaglanden had het ‘opvallend druk’ met het blussen van buitenbranden.

Mobiele Eenheid

Twee agenten raakten in het Westland lichtgewond door vuurwerk en in Delft werd een fles benzine naar een politieagent gegooid. Hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De dader is opgepakt. In Delft is ook de Mobiele Eenheid ingezet tegen relschoppers. 

In totaal zijn er in de regio Hollands Midden veertig aanhoudingen verricht. In de meeste gevallen gingen het om mensen die zich schuldig maakten aan vernieling en het afsteken van illegaal vuurwerk, zei een politiewoordvoerder. In een enkel geval was sprake van geweldpleging. 

Moerkapelle 

De politie Hollands Midden had in Moerkapelle de kruising van de Dorpsstraat met de Moerkapelse Zijde afgezet met hekken en ME-bussen. Op die manier moest voorkomen worden dat op de kruising een vreugdevuur werd gesticht. 

Vorig jaar was het in het dorp erg onrustig toen tientallen jongeren de brandweer belaagden die een vreugdevuur wilden doven. Daarom was er bijzonder veel politie op de been afgelopen nacht.

Dreigende sfeer in Haagse Molenwijk

Een Reactie op “Oudejaarsavond 2009 Den Haag en regio

  1. Je loopt voor!
    Volgens het bericht gaat dat pas op 10 oktober 2010 gebeuren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s