De Nieuwjaarsduik 2010 in Scheveningen ging door !!

Brandingbabe Marlou alias het Worstenmeisje

Marlou Bakker

Luca prins

 “Voor een Branding-Babe heeft ze niet zo’n grote boezem.”

Telegraaf 06.01.2010  Luca Prins werd vorig jaar in één klap beroemd toen ze in bikini de voorpagina van De Telegraaf sierde. Maar wat vindt ze eigenlijk van haar opvolgster Marlou, het nieuwe worstenmeisje?

Nieuwjaarsmeisje Luca Prins blikt terug

 Telegraaf 06.01.2010  FOTO’S Het leven van de achttienjarige scholiere Luca Prins stond vorig jaar even op zijn kop toen ze op 2 januari in bikini prominent de voorpagina van De Telegraaf sierde. De foto, gemaakt door Martin Mooij, werd genomen tijdens de Nieuwjaarsduik bij Egmond aan Zee, trok nationale aandacht met alle gevolgen van dien. Luca blikt terug.

Marlou (17) brandingbabe

Telegraaf 04.01.2010  Marlou Bakker (17) uit Bilthoven is het nieuwe worstenmeisje! Zo van het ijskoude Noordzee op de voorpagina van De Telegraaf.

8600 mensen duiken frisse Noordzee in

Winterbabes trotseren koude golven Scheveningen foto’s

8600 mensen duiken frisse Noordzee in

Nieuwjaarsduik. FOTO ANP
Nieuwjaarsduik. FOTO ANP
De nieuwjaarsduik in Scheveningen. ANP
De nieuwjaarsduik in Scheveningen. ANP

AD fotoserie

Duizenden duiken in de Noordzee VIDEO Telegraaf

• Rillen in bikini: de nieuwjaarsduik Video

Luca van 2010

Telegraaf 02.01.2010 Dit is de nieuwe bikini-babe van onze winterse Noordzee-stranden! De identiteit van de wintermiss, die vrijdag op het Scheveningse strand werd vastgelegd is inmiddels bekend. Het Unoxmeisje is gevonden en nu start het tweede deel van het spectakel. Wie is zij? Mensen die weten hoe het Unoxmeisje van 2010 heet worden verzocht zich te melden bij de telegraaf.nl. Ook kan het meisje zich zelf melden bij de krant. Het meisje werd tijdens de nieuwjaarsduik in Scheveningen op de foto gezet en gisteren ook al bekend gemaakt via de website Geenstijl. De telegraaf onderzoekt, zoals vermeld, de indentiteit van het Unoxmeisje 2010

• Rillen in bikini: de nieuwjaarsduik 

AD 01.01.2010  –  SCHEVENINGEN – Voor de traditionele nieuwjaarsduik in de Noordzee kwamen vrijdagmiddag 8600 mensen in Scheveningen opdraven. Dat zijn er 2100 meer dan het jaar daarvoor.   Dat meldt een woordvoerster namens Unox, die de duik ieder jaar organiseert. Zij spreekt van zeer goed duikweer: ”Het was door de zon ook warmer dan was voorspeld: 4 graden Celsius.” (ANP)

8600 mensen nemen nieuwjaarsduik

Trouw 01.01.2010 01.01.2010 Ruim 25.000 mensen zijn In Nederland het nieuwe jaar begonnen met een duik in het koude water.

Duizenden beginnen 2010 in het ijskoude water Parool 01.01.2010 

• ‘Weer perfect voor nieuwjaarsduik’   telegraaf 01.01.2010

Maximum aantal deelnemers nieuwjaarsduik

01.01.2010  RTVWEST – DEN HAAG – De organisatie van de nieuwjaarsduik meldt dat het maximum aantal van 10.000 deelnemers meedoet aan de traditie. De duik is om 12.00 uur van start gegaan. 

De zogenoemde gevoelstemperatuur ligt net onder nul. De zeewatertemperatuur is zeven graden. De verwachting voor Nieuwjaarsdag is minimale neerslag met windkracht vier. ‘Dit zijn prachtige, winterse omstandigheden voor een nieuwjaarsduik’, zei organisator Niek de Rooij op Radio West.

De gevoelstemperatuur wordt veroorzaakt door een combinatie van temperatuur en windkracht. Als de gevoelstemperatuur 10 graden onder nul of nog lager is, komt de duik te vervallen.

Goede voorzorgsmaatregelen

Volgens de organisatie kunnen er maximaal 10.000 mensen deelnemen aan de nieuwjaarsduik. In totaal nemen er 32.000 mensen in Nederland een duik in het nieuwe jaar. Hoewel de nieuwjaarsduik ook op andere plekken wordt gehouden, is Scheveningen nog altijd de populairste plek.

De organisatie adviseert in groepsverband te duiken en zich daarna direct af te drogen en aan te kleden. Duikers die in de problemen komen, kunnen rekenen op hulp van zestig man reddingsbrigade en dertig hulpverleners van de EHBO. 

De bezoekers van de nieuwjaarsduik in Scheveningen kunnen zich warmen aan een warme kop snert en een optreden van de gebroeders Ko.

Nieuwjaarsduik. FOTO ANP
Nieuwjaarsduik. FOTO ANP
De nieuwjaarsduik in Scheveningen. ANP
De nieuwjaarsduik in Scheveningen. ANP

 

4 Reacties op “De Nieuwjaarsduik 2010 in Scheveningen ging door !!

  1. Pingback: Nieuwjaarsfeest Den Haag 2011 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Nieuwjaarsduik 2011 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Nieuwjaarsduik 2012 Scheveningen, de UNOX-bikkels | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: Nieuwjaarsduik 2013 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s