VCP nog niet helemaal “Vlekkeloos”

Rijkswaterstaat onderzoekt invloed VCP op files A12

RTVWEST 15.12.09  –  DEN HAAG – Rijkswaterstaat gaat uitzoeken wat de gevolgen zijn van het Verkeerscirculatieplan in Den Haag voor de files op de A12. Dat bleek maandagavond in de Tweede Kamer.

CDA-kamerlid Koopmans uitte vorige week al kritiek op het Haagse verkeersplan en ging maandag nog een stapje verder. Hij noemde het VCP een ‘Verschrikkelijk Chaotisch Plan’. 

De studie van Rijkswaterstaat moet in maart klaar zijn. De Christendemocraten willen dan verder praten over de afsluiting met paaltjes van de Haagse binnenstad. Tot dusver zijn daar al zeker dertig auto’s tegenaan gereden.

Pollers in Haagse binnenstad veroorzaken tientallen aanrijdingen

RTVWEST 11.12.09  –  DEN HAAG – Sinds de invoering van het Verkeerscirculatieplan in Den Haag zijn dertig auto’s op de pollers gebotst die de binnenstad afsluiten. Daarbij was alleen sprake van blikschade. 

Dat blijkt uit een evaluatie van de Haagse wethouder Smit. Hij vindt dat het VCP tot nu toe volgens plan verloopt. Wel zijn er nog knelpunten in onder andere de Boekhorststraat en de Parallelweg bij Hollands Spoor. 

Smit verwacht dat die na enkele maanden zijn opgelost als bestuurders bekend zijn met het Verkeerscirculatieplan.

Pollers in Haagse binnenstad veroorzaken tientallen aanrijdingen

 

Rijkswaterstaat stort zich op Haags VCP

RTVWEST 09.12.09  – DEN HAAG – Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar het verkeerscirculatieplan (VCP) in de binnenstad van Den Haag. Er wordt onder meer gekeken naar de effecten op files op de A12 richting Zoetermeer.

Minister Eurlings antwoordt dat op vragen van het CDA over de paaltjes in het centrum van de hofstad. Kamerlid Koopmans haalde het verkeerscirculatieplan in een debat onderuit.

Eurlings geeft nog geen oordeel over het project, maar wil het onderzoek van Rijkswaterstaat afwachten. Hij erkent wel dat het verkeer op de A12 vastloopt, omdat die overgaat in het Haagse wegennet.

Gerelateerde berichten

 

Hoongelach in Kamer over Haags VCP

7 december 09 RTVWEST  –  DEN HAAG – In een Kamerdebat met minister Eurlings is maandag het verkeerscirculatieplan (VCP) in Den Haag onderuit gehaald.

Het CDA-Kamerlid Koopmans vond het afsluiten van de binnenstad onbegrijpelijk. ‘Was dat nou een slim besluit van het dorp Den Haag? Er valt geen touw aan vast te knopen’, zei hij. Volgens de CDA’er staan er door de pollers files tot in Zoetermeer.

Hij wil van minister Eurlings weten of dit aanloopproblemen zijn. ‘Of blijven we die ellende ons leven lang meemaken’, sprak Koopmans. Andere kamerleden reageerden lachend op de kritiek.

Kamerlid maakt zich zorgen over vcp

Gerelateerde berichten

Haags centrum stuk stiller door VCP

woensdag 2 december 09 RTVWEST  –  DEN HAAG – Sinds de invoering van het Verkeerscirculatieplan (VCP) van twee weken geleden, is het in de Haagse binnenstad een stuk stiller geworden.

Door het VCP is een deel van het centrum autovrij geworden. Op sommige plekken is door de komst van de pollers veel veranderd. Het Spui en de Hofweg bijvoorbeeld zijn plotseling heel stil en rustig geworden.

Sommige Hagenaars zeggen de rust rond het Spui en het Binnenhof heerlijk te vinden. Sommige automobilisten zien er het voordeel nog steeds niet van in.

Den Haag een stuk rustiger door VCP en pollers

Gerelateerde berichten

2 Reacties op “VCP nog niet helemaal “Vlekkeloos”

  1. Pingback: Reuring over VCP « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Haagse PVV heeft gefraudeerd met Zwartboek VCP | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s