Schilderswijk Den Haag op de schop

 

‘Geen groen maar speelruimte voor Van der Vennepark’

dinsdag 8 december 09 RTVWEST  –  DEN HAAG – De SP in de Tweede Kamer vraagt zich af waarom minister Gerda Verburg van Landbouw 1 miljoen euro uittrekt om het Van der Vennepark in de Haagse Schilderswijk groener te maken.

Het parkje is volgens Kamerlid Krista van Velzen kort geleden al opnieuw ingericht. Bewoners willen volgens haar liever, dat er extra speelgelegenheid voor kleine kinderen komt. Verder maken de bewoners zich vooral druk over drugsrunners en jongeren die buurtbewoners intimideren. 

Volgens de SP heeft niemand om extra bomen gevraagd. De partij hoopt dat de minister haar plannen aanpast aan de wensen in de wijk.

Gerelateerde berichten

Schilderswijk nu echt op de schop

dinsdag 1 december 2009 RTVWEST  –  DEN HAAG – De vernieuwing van de Schilderswijk is dinsdagavond officieel gestart. Dat gebeurde symbolisch toen wethouder Bert van Alphen de kerstverlichting in de Hoefkade ontstak.

Het Rijk trekt veel geld uit om deze zogeheten krachtwijk er weer bovenop te helpen. De komende jaren gaat de gemeente zwerfval bestrijden, donkere hoeken in de wijk aanpakken en worden er ondergrondse containers geplaatst. 

Ook komt er veel extra geld voor groen in de wijk. Minister Verburg maakte woensdag bekend dat ze nog eens 3,8 miljoen euro uittrekt  voor een groene opknapbeurt van een aantal achterstandswijken in het land. In de Schilderswijk wordt het het populaire Van der Vennepark helemaal opnieuw ingericht. 

Overeenkomst

De minister zal volgende week maandag in Den Haag de overeenkomst tekenen. Ze zal daarna met wethouder Rabin Baldewsingh en enkele wijkbewoners symbolisch een boom planten in het Van der Vennepark.

Schilderswijk op de schop

 Zie ook:

Bewoners rond Van de Vennepark eisen maatregelen

9-12-09 Den Haag Te kijk

Gerda Verburg aan het Vennepark. Gewoon aardig of uitgekookt?

4-12-09  Den Haag Te Kijk

 

Minister bezoekt de Schilderswijk

08.12.09  FM 92.0 Minister Eberhard van der Laan van integratie en burgemeester Jozias van Aartsen bezoeken woensdag de Schilderswijk. Daarbij staat het thema veiligheid centraal. 

Minister Van der Laan bezoekt Schilderswijk
21.12.09  DEN HAAG – Minster Eberhard van der Laan (rechts) heeft vorige week woensdag de …
Schilderwijk bezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s