VCP in werking

 

CDA wil onderzoek naar effect pollers

RTVWEST 23.11.09  –  DEN HAAG – Ondernemers in de Haagse binnenstad mogen niet de dupe worden van het afsluiten van het centrum. Er moet een logboek komen waarin hun klachten worden opgenomen.

Dat heeft de lokale fractie van het CDA voorgesteld. Het raadslid Smits wil zo snel een beeld krijgen van de knelpunten die ontstaan door het verkeerscirculatieplan. 

Het CDA is bang dat de winkels in de binnenstad omzetverlies zullen lijden, omdat automobilisten Den Haag links laten liggen. De pollers zijn vrijdag omhoog gegaan en leiden tot dusver tot grote opstoppingen en veel ergernis.

Haags verkeer weer vast in spits

RTVWEST 23.11.09  –  DEN HAAG – Het verkeer in de Haagse binnenstad is tijdens de ochtendspits maandagmorgen weer behoorlijk vastgelopen. Er stonden files in anders rustige straten in de Schilderswijk rond het station Hollands Spoor.

In Den Haag is vrijdag het omstreden verkeerscirculatieplan (VCP) in werking getreden. De doorgaande wegen in het centrum zijn voortaan afgesloten met pollers.

Het verkeer probeerde hierdoor maandagmorgen andere routes te vinden. Op kruispunten stonden verkeersregelaars om de automobilisten te helpen. Afgelopen weekend is de eerste auto op een poller geknald. De gemeente heeft daarop extra waarschuwingsborden geplaatst.

Pollers houden het autoverkeer tegen

Verkeerscirculatieplan is ingegaan

Vrijdag 20 november zijn de maatregelen van het verkeerscirculatieplan ingegaan. Delen van de binnenstad zijn nu autoluw.

Vrijdag 20 november is het verkeerscirculatieplan in werking getreden. De flexibele afsluitingen, ook wel ‘pollers’ genoemd, zijn om 11.30 uur omhoog gegaan op verschillende plekken in de Haagse binnenstad. 

De binnenstad blijft uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Alle tram- en buslijnen blijven rijden in het autoluwe gebied. Volgens verantwoordelijk wethouder Smit wordt de komende jaren voor 480 miljoen euro geïnvesteerd in het openbaar vervoer in de stad en de regio. ‘Alle tramlijnen worden op het niveau van de RandstadRail gebracht: meer capaciteit, meer comfort, snellere verbindingen. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker om met het openbaar vervoer te reizen, ook naar de Haagse binnenstad.

Met het verkeerscirculatieplan komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers in de Haagse binnenstad. Ook zorgen de verkeersmaatregelen ervoor dat de luchtkwaliteit in het Centrum verbetert.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/vcp of bel 14 070.  

Mogelijk interessant

Gemeente tevreden over tweede dag VCP

RTVWEST 21.11.09  – DEN HAAG – De gemeente Den Haag is tevreden over het verloop van de tweede dag dat het Verkeerscirculatieplan (VCP) in het centrum in werking is.

Volgens een woordvoerder liep het verkeer een stuk beter door dan vrijdag. De gemeente heeft onder meer extra borden geplaatst die er voor zorgden dat het verkeer beter doorstroomde.

Er waren wel wat problemen met de hulpdiensten. Bij een aantal ambulances gingen de pollers niet naar beneden toen ze het centrum wilden binnen rijden. Alle ambulances hebben nu een pasje om de pollers te laten zakken.

TON legt rouwkrans tegen VCP

RTVWeST 21.11.09  –  DEN HAAG – Trots op Nederland Den Haag heeft vrijdag een rouwkrans neergelegd bij de pollers op het Spui.

De politieke partij die volgend jaar voor het eerst meedoet aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen, is het niet eens met het vrijdag in werking gestelde Verkeerscirculatieplan (VCP).

Om de binnenstad autoluw te maken en de doorstroming te verbeteren, moet doorgaand verkeer nu omrijden via de centrumring. Volgens Trots op Nederland Den Haag gaan de verkeersmaatregelen ten koste van Haagse ondernemers en automobilisten.

Gerelateerde berichten

Haags Verkeerscirculatieplan in werking

RTVWEST 20.11.09  – 

DEN HAAG – De invoering van het Verkeerscirculatieplan (VCP) in Den Haag is vrijdagmorgen nog niet vlekkeloos verlopen. Op sommige plekken is het een verkeerschaos: onder meer bij de Paviljoensgracht loopt het verkeer vast.

 Volgens verkeerswethouder Smit van Den Haag gaat het om kinderziekten. Sommige automobilisten reageren echter gepikeerd en blijken niet op de hoogte van de nieuwe maatregelen.

Nu het VCP in werking is getreden, is een groot deel van het Haagse centrum voortaan niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer. Dit betekent dat automobilisten in Den Haag voortaan om de binnenstad worden heengeleid. Het verkeer moet omrijden via de centrumring (zie kaart).

Binnenstad moet minder druk

Met het VCP hoopt de gemeente dat de binnenstad minder druk wordt. De invoering ervan stuitte op verzet bij omwonenden van de centrumring. Die verwachten veel meer drukte en een verslechtering van de luchtkwaliteit.

Het VCP heeft geen gevolgen voor het openbaar vervoer. Alle buslijnen blijven dezelfde route door het centrum rijden.
Google Map Bekijk op de kaart

Audio Verkeerschaos in Den Haag bij invoering VCP

Gerelateerde berichten

4 Reacties op “VCP in werking

 1. Ik ben voorstandster van een autoluw centrum!
  Het VCP heeft allerlei aanloopproblemen veel ook van technische aard (pollers, transponders die weigeren).
  Het grootste probleem is echter de voorlichting door de Gemeente Den Haag. Die is onvoldoende en ondoelmatig. Op de kleine prutsroutekaartjes ontbreken belangrijke gegevens. Een heel belangrijk probleempunt is de knip bij de Spinozbrug. Deze knip is onvindbaar op kaartjes en je rijdt er dus blind in. Verder zijn mensen gewoontedieren en rijden al tig jaren dezelfde routen en luisteren naar hun DomDom. Goed voorlichting, kauwgum uitdelen aan wachtende en tierende automobilisten en vooral duidelijk kaarten met drie GEKLEURDE centrumsectoren.
  Iris (blijven lachen = Haags)

 2. Precies dat punt van Gewoontedier.

  Men rijdt met het verstand op nul en blik op oneindig … plakgas en vertrouwt blindelings op de Stom Stom.”Hoe kwam ik in dat water ?? Er zat toch hier ergens een bruggetje ??”.

  Maar inderdaad ook de info is nogal eens vaag. Tja, kost allemaal tegenwoordig en dat is gevoelig vanwege de Economische Crisis (what Crisis?).

 3. Pingback: Reuring over VCP « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 4. Pingback: Haagse PVV heeft gefraudeerd met Zwartboek VCP | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s