Haagse geschiedenis, Quota’s en de nieuwe belastingen

De laatste tijd vliegen de nieuwe belastingen en Quota’s je om de oren. Vaak roepen deze onzinnige reacties op. Maar waarschijnlijk juist omdat de voorstellen niet altijd even zinnig te noemen zijn.

Recentelijk bleek die vrouwenquotum bij nogal wat lieden zeer gevoelig te liggen. In de 2e kamer ontstond hierdoor zelfs Oorlog in de 2e kamerfractie van de VVD. Want het Vrouwenquotum discrimineert mannen zo men zegt. Als je hier nu JA tegen zegt, volgen daarna onvermijdelijk de quota’s voor autochtonen, Brabanders, Hagenezen, Tokkies, Aso’s en noem maar op. En dan kunnen we met goed fatsoen niet langer meer NEE zeggen.” 

Ja, Nederland kent een rijke geschiedenis en hier en daar ook bizarre ontwikkelingen op het gebied van belastingen en quota’s. Er kwamen in vroegere jaren belastingen op verschillende luxe artikelen zoals bijvoorbeeld; roken, snorren en baarden etc. Je betaalde toen ook eiken-belasting op luxe kasten.

Ook was er in Nederland de raambelasting. Later werden deze ramen weer geopend om er dames achter te laten plaatsnemen met rode lampjes. Ja, zo kwam er weer geld binnen *rollen toch?  Men noemde dit de RedLight-tax meen ik ooit eens gehoord te hebben.

* economische injectie (red.)

En dan hebben het nog niet eens gehad over financiële zaken waar de naam van de uitvinder aan verbonden dient te zijn zoals; Bos-belasting, Zalmsnip, Kwartje van Kok, *Van-der-Laan-belasting etc.

*Scheefwoon-Tax (red.)

Maar de meest in het oog springende was toch wel Geert Wilders met zijn Kopvoddentaks – deel 1 en KopvoddenTaks – deel 2. Hoewel zijn Immigratiequotum ook best wel de nodige media-aandacht trok.

Ook de PVV heeft zich dus verdiept in de geschiedenis. De redactie was dan ook zeer verheugd via haar vage en ongecontroleerde kanalen informatie te ontvangen over de belastingplannen en in te stellen Quota’s van de PVV. Wanneer ze zodadelijk deel uitmaken van de Haagse gemeenteraad en de Coalitie samenstellen van Kabinet Wilders 1 moeten ze dus wel goed beslagen ten ijs komen.

Een greep uit de hoge hoed betreft de nog wel bekende Kijkbelasting (Tv-belasting). Deze zou de PVV willen  herinvoeren onder de naam à PC-belasting. Door de verschuiving van de belastingbetaler van het TV-scherm naar het PC-scherm,  compenseert dit dan het ontstane tekort bij de staatsomroep. Hierbij inbegrepen de gamers met ingebouwde LCDscherm zoals de iPOD,  Wii  en ook de  TomTom, de GSP, de mobile telefoon etc.

Men studeert nog op een alternatief voor de Radiobelasting (Luisterbijdrage). Een aantal zeer originele namen zoals Oordeksel-belasting en Koptelefoonbelasting deden reeds de ronde in bierhuis De Nieuwspoort.  

Nu het toch al niet meer nog onzinniger kan, zijn de PVV-mannen daarom kennelijk ook begonnen met een Haagse aanzet in de vorm van “De Nota van het Haagse hoofddekselbestand”. Zaken zoals Hoofddoekjes blijken nu eenmaal een heikel aandachtspunt te zijn bij de mannen van PVV. Zo bleek al eerder uit de media-aandacht want die Wilders  “lust hoofddoekjes rauw”.

Maria

Begonnen werd met de stad Denhaag vanwege zijn internationaal bekende Hoeden- en Pettenwijken aldus de PVV.  Echter bij nader inzien viel de rubriek Hoeden en Petten alweer af daar het inkomensverschil ook in Den Haag flink is gewijzigd. Zodat bijna iedereen tegenwoordig een hoed kan kopen. Ook zien we steeds vaker dat een streepjespak zeer Kekke is met een ordinaire pet. Jan met de Pet is dus inmiddels volledig ingeburgerd ook in het Statenkwartier.

Wel plaatst de PVV haar kantekening bij het aantal strepen op het streepjespak. Mogelijk zou er per streep een belasting moeten worden geheven. Men studeert nog driftig op een Quotum voor het aantal strepen.

Foto: RTVWEST

Per type hoofddeksel komt er een straatquotum waarbij inbegrepen de sjaal en ook de pruik. Kleur van de hoofddeksels, hetzij  wandelend dan wel stilstaand in de straten in Haagse straten,  te laten bepalen via de *Welstandcommissie ter bescherming van het historische straatbeeld. Denk hierbij aan de aanwezigheid van kerkgebouwen,  nonnenhuis, klooster, abdij, Paternaliaat etc.  En ook de kleur in de straat kan bepalend zijn. Als voorbeeld de situatie in de Marnixstraat !!!

*nieuwe functie daar de oude ophield (red). 

2 Reacties op “Haagse geschiedenis, Quota’s en de nieuwe belastingen

  1. Ik vroeg zo’n PVV-er hoe het onderscheid zou worden gemaakt met bijvoorbeeld vrouwen die een (fleurig) hoofddoekje dragen vanwege een kale chemokop. Of die dan een vrijstellingsbewijs zouden krijgen. De PVV-er wist het even niet. Ik hielp hem met de suggestie dat je dan beter bij elke Moslim een M op het legitimatiebewijs kon zetten. Hij vond dat een goed idee, de historische context ontging hem. Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s