Nieuwe kijk op Kijkduin

Kijkduin nog niet van de baan

11.11.09 DHO – Het taalgebruik in de ADHD verbaast mij iedere keer weer als het over politiek en nieuwbouw gaat. ‘Doorbraak in Kijkduin’, staat er boven het stukje van vandaag. maar als je dan gaat lezen dan komt het erop neer dat in de plaats van 1000 woningen er nog ‘maar’ 930 worden gebouwd!

Wethouder wil minder woningen Kijkduin

RTVWEST 10.11.09 DEN HAAG – In Kijkduin komen minder nieuwe woningen dan gepland. De Haagse wethouder Norder wilde oorspronkelijk duizend woningen bouwen, maar de gemeenteraad en bewoners vonden dat teveel.

Norder heeft zijn plannen aangepast en stelt nu 930 woningen voor. Hij schrapt vooral in de nieuwbouw in Kijkduin-Bad, aan de kant van de boulevard. 

In Kijkduin-Binnen komen meer woningen. De toekomstplannen voor Kijkduin zouden hierdoor 1,5 miljoen euro duurder uitpakken. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de nieuwe plannen.

 

Norder bekijkt plannen Kijkduin nogmaals

RTVWest 28.10.09  DEN HAAG – Wethouder Norder van Den Haag is bereid het aantal nieuw te bouwen woningen in Kijkduin terug te schroeven.

Wel laat hij weten dat het bouwen van minder woningen, ten koste kan gaan van de geplande investering in het groen in Kijkduin. 

Woensdagochtend sprak de raadscommissie van de gemeente Den Haag over de toekomstplannen van de badplaats. Norder wil de boulevard en het achterland opknappen en duizend woningen bouwen. Bewoners en verschillende politieke partijen vinden dat aantal te veel en willen honderd huizen minder. 

Wethouder Norder gaat bekijken of dat mogelijk is.

3 Reacties op “Nieuwe kijk op Kijkduin

  1. Pingback: De Vuurtoren of liever de Theepot in Kijkduin ??? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: De Vuurtoren of liever de Theepot in Kijkduin ??? – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Kijkduin en de grote verandering | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s