NEE tegen Cruiseterminal Scheveningen

 

PvdA Den Haag: geen cruiseterminal

RTVWEST 04.11.09 DEN HAAG – Na de VVD spreekt nu ook de PvdA in Den Haag zich uit tegen de aanleg van een cruiseterminal in Scheveningen. In het concept-verkiezingsprogramma staat dat de PvdA vindt dat de plannen voor een cruiseterminal niet meer aan de orde zijn.

In Den Haag is er nu geen partij meer voor de cruiseterminal, waardoor de aanleg ervan van de baan is. Het vrijgekomen geld voor het haalbaarheidsonderzoek naar de terminal wil wethouder Norder nu investeren in het bestrijden van de recessie. 

Verder staat in het PvdA-verkiezingsprogramma dat elke werkloze nuttig werk moet doen tot hij een nieuwe baan heeft gevonden, alle basisscholen krijgen een voorschool voor jonge kinderen met een taalachterstand en iedere Hagenaar moet Nederlands spreken. 

Ook wil de partij dat er over tien jaar geen verschillen meer zijn tussen krachtwijken andere wijken in de stad.

Norder: “Aanleg cruiseterminal van de baan”

 

31.10.09   DHFM 9200De aanleg van een cruiseterminal in Scheveningen is van de baan. Wethouder Marnix Norder zegt in het AD te stoppen met de onderzoeken naar de haalbaarheid nu een meerderheid in de Haagse gemeenteraad tegen de plannen is. 

Afgelopen week stemden de ledenvergadering van de VVD massaal voor het behoud van het Zuiderstrand. CDA, GroenLinks, D66, SP en de Haagse Stadspartij waren eerder al niet voor de bouw van de cruiseterminal en PvdA-lijsttrekker Jeltje van Nieuwenhoven zei op Den Haag FM eigenlijk wel gelukkig te zijn met het nieuwe VVD-standpunt. Ook twijfelde zij hardop over het nut van de door partijgenoot Norder gestarte onderzoeken.  

In het AD zegt Norder teleurgesteld te zijn, niet omdat de cruiseterminal er niet komt, maar omdat er nu nooit op basis van argumenten een weloverwogen besluit kan worden genomen.  Meer over dit onderwerp vanaf 14.00 uur in Sportsignaal op Den Haag FM.    

 

Raad wil onderzoek naar cruiseterminal stopzetten

RTVWest 29.10.09 DEN HAAG – Collegepartij VVD in Den Haag wil het onderzoek naar de aanleg van een cruiseterminal op Scheveningen stopzetten. Wel moet er gekeken worden of een zeezeilhaven haalbaar is.

 De meeste partijen in de gemeenteraad lijken zich achter dit standpunt te scharen. Dat is opmerkelijk omdat voor de zomer een meerderheid van de raad juist opdracht gaf tot het instellen van deze onderzoeken die 1,5 miljoen euro gaan kosten. Maar omdat de leden van de VVD zich woensdagavond uitspraken tegen een cruiseterminal, wil de partij van een deel van de onderzoeken af. 

De Haagse Stadspartij was altijd al tegen en wil dat alle onderzoeken worden gestopt. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller gaat hier tijdens de begrotingsbehandeling begin november op aandringen. 

Haagse VVD tegen cruiseterminal

RTVWest 28.10.09 DEN HAAG – De VVD in Den Haag is tegen de aanleg van een cruiseterminal op Scheveningen en woningbouw op het Zuiderstrand. Het zou de kust teveel aantasten.

Tijdens een vergadering van de partij bleek woensdagavond dat een grote meerderheid van de leden wilde dat het bestuur dit standpunt in het verkiezingsprogramma zou opnemen. De VVD ziet nu meer in een zeezeilhaven met recreatiemogelijkheden. 

Enkele maanden geleden stemde de VVD nog voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de cruiseterminal. Op basis daarvan wilde de partij een besluit nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s