Zorgen over nieuw Den Haag Zuid West

Een tijdje terug werd door de gemeente Den Haag nog heel enthousiast aangekondigd dat het onder andere voor starters heel aantrekkelijk wonen zou kunnen worden in Den Haag Zuid West.   

Ruime mogelijkheden in Zuidwest voor starters op de woningmarkt

gemeente Den Haag – “Voor het kopen van een betaalbaar huis kunnen starters op de woningmarkt volop terecht in het Haagse Zuidwest“.

De grootschalige plannen lieten indertijd weten dat er wel zo’n 30.000 sociale huurwoningen plat zouden gaan om plaats te maken voor moderne eigentijdse voornamelijk koopwoningen (70%). 

Haagse wijken krijgen nieuw gezicht …

DEN HAAG – AD 09.01.06  De grootschalige vernieuwing van Den Haag-Zuidwest bereikt dit jaar een hoogtepunt. Vele verouderde…

Echter het ziet er nu naar uit dat het zelfs voor de zittende bewoners moeilijke tijden kunnen gaan worden.  De effecten van de economische malaise waren nog niet geheel doorgedrongen bij de heren ambtenaren en bestuurders in het IJspaleis.  

Sloop van de baan: garantiekaart blijkt waardeloos

03-08-2009 • De SP fractie in Den Haag ontvangt aanhoudende berichten dat de voorgenomen sloop van grote delen van Den Haag Zuid-West voor jaren van de baan is. Bewoners in het gebied tussen Melis Stokelaan, Leyweg, Steenwijklaan en Dedemsvaartweg hebben een brief ontvangen waarin door Vestia wordt gesteld dat “er een reële kans is dat er de komende jaren niets gebeurt”. “Omdat er nu geen concreet plan is kan het nog jaren duren voordat u uw woning moet verlaten”, stelt Vestia bovendien. De SP stelt dat de garantiekaart hiermee waardeloos is geworden 

Sloop van de baan

Posthoorn 05.08.09 DEN HAAG – De bewoners van de woningen in het gebied tussen Melis Stokelaan, Leyweg, Steenwijklaan en Dedemsvaartweg staan onzekere jaren te wachten. 

En ook de PvdA maakte zich al eerder serieus zorgen over de ontwikkelingen in Den Haag Zuid West.  Immers de Vogelaarwijk is heilig bij PvdA  .

Zorgen om Haagse Krachtwijkenaanpak in Bouwlust en Vrederust

29.07.09 – De PvdA vraagt het college om opheldering over de krachtwijkenaanpak in Bouwlust en Vrederust. Tijdens een werkbezoek heeft de fractie enkele signalen ontvangen over de communicatie en het tempo van de aanpak.

Zij stelde hier vragen over aan het college van B&W: De schriftelijke vragen vindt u hier > >

Er gaan trouwens ook nogal wat Masterplannen uitgerold worden in Den Haag de komende tijd.  Wellicht dat Marnix Norden zich zal  afvragen hoe het nu verder moet met de financiële afwikkeling.

 

Opnieuw geld voor woningbouw

DEN HAAG – AD 04.09.09   Het kabinet trekt opnieuw geld uit voor de stimulering van de woningbouw, nu 150 miljoen euro.

Kijkduin en Scheveningen staan reeds in de startfase. Het concept Masterplan Knoop Moerwijk zou medio september klaar moeten liggen. Hier is overigens tijdens de ontwerpfase al wel flink aan versleuteld. Met name op het gebied van euro’s zo werd uit betrouwbare bronnen vernomen.

 

Zie: 

Structuurvisie Den Haag 2020downloaden.

Binckhorst
Erasmusveld-Leywegzone  Masterplan
Internationale zone 
KijkduinMasterplan
Knoop Moerwijk 
Lijn 11 zone Transvaal en Regentesse Zuid 
Lozerlaan – Uithof 
Scheveningen-kust  concept-Masterplan
A4-/Vlietzone 

14 Reacties op “Zorgen over nieuw Den Haag Zuid West

 1. 1.Brief van Steadion/Vestia welke indertijd verzonden werd aan de betreffende bewoners.

  VERHUIZEN VANUIT ACTIEGEBIED
  Tot 2010 wordt een groot aantal woningen in Den Haag Zuidwest gerenoveerd of gesloopt. Dit heeft grote gevolgen voor de huurders. Zij moeten hun woning verlaten en verhuizen naar een andere woning. Deze nieuwsbrief informeert u over het herhuisvestingtraject van Staedion en legt kort uit waar huurders van een Staedion woning en woonachtig in een toekomstige sloop- of renovatiewoning, mee te maken krijgen.

  Garantie- of sloopwoning
  In de zomer van 2003 hebt u een brief ontvangen van Staedion waarin staat of uw woning voor 2010 wordt gesloopt of dat u in een garantiewoning woont. Als u in een woning woont die wordt gesloopt, dan vindt u in deze nieuwsbrief veel nuttige informatie.
  Als u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebt of meer informatie wenst, dan kunt u altijd naar het spreekuur komen of telefonisch contact opnemen. Telefoonnummers en spreekuurtijden vindt u in deze nieuwsbrief.

  Als u in een garantiewoning woont, dan hebt u de garantie dat u tot 2010 in uw woning kunt blijven wonen. Veel huurders denken dat dit betekent dat hun woning na 2010 wordt afgebroken. Dit klopt niet. Op dit moment is nog niet bekend welke woningen na 2010 worden aangepakt. Het is dus ook nog niet bekend of uw huis gesloopt wordt, of blijft staan. Aankomend najaar zullen de corporaties bekend maken wat er na 2010 gaat gebeuren. Er worden dan ook nieuwe garantiekaarten uitgebracht. Zodra er meer bekend is, wordt u hierover geïnformeerd.

  Overzicht sloopcomplexen
  Weet u niet zeker of u in een garantie- of sloopcomplex woont, dan vindt u het overzicht van de plannen tot 2010 op de achterzijde van deze nieuwsbrief. Een groot aantal van deze complexen zal tussen 2007 en 2010 worden gesloopt. Op dit moment is er nog geen precieze datum over het jaartal van sloop.

  Het Sociaal Plan
  Staedion heeft met de andere corporaties in Den Haag Zuidwest (HaagWonen en Vestia) een aantal afspraken gemaakt over het herhuisvesten van huurders. Deze zijn vastgelegd in het Sociaal Statuut Den Haag Zuidwest. Daarnaast hebben wij alle afspraken, zoals ze gelden voor huurders van Staedion en alle andere belangrijke informatie, op een rijtje gezet. In dit boekje, dat wij het Sociaal Plan noemen, geven wij informatie over het zoeken naar een andere woning, de tegemoetkoming in de verhuiskosten en alle andere belangrijke zaken die de sloop van uw woning met zich meebrengt. Het Sociaal Plan wordt ruim een half jaar voorafgaand aan de actiegebiedaanwijzing aan bewoners van een toekomstige renovatie- of sloopwoning toegestuurd.

  Als u een Sociaal Plan wilt doorlezen, kunt u dit inzien op http://www.staedion.nl onder herstructurering /

 2. Pingback: Daniëlle de Winter PVV Den Haag – Vogelaarwijk is een bodemloze put | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 3. Pingback: Renovatie huurwoningen Vestia Den Haag zuid-west gaat door | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 4. Pingback: Het gedonder met Vestia gaat gewoon verder !!!! deel 2 | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

 5. Pingback: Den Haag Zuid West op de schop | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 6. Pingback: De Toekomst van Den Haag ZuidWest – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 7. Pingback: De nieuwe “Bijlmer” in Den Haag Zuid-West ??? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 8. Pingback: Tijd voor alweer een nieuwe impuls in de “Vogelaarwijken” « Debat in de Digitale Hofstad

 9. Pingback: Tijd voor alweer een nieuwe impuls in de “Vogelaarwijken” versus Den Haag Zuidwest | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 10. Pingback: De Toekomst van Den Haag ZuidWest – de nasleep – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 11. Pingback: De Toekomst van Den Haag ZuidWest – de nasleep – deel 3 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 12. Pingback: Tijd voor alweer een nieuwe impuls in de “Vogelaarwijken” – de nasleep « Debat in de Digitale Hofstad

 13. Pingback: Tijd voor alweer een nieuwe impuls in de “Vogelaarwijken” versus Den Haag Zuidwest – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 14. Pingback: Den Haag ZuidWest – voortgang vernieuwing van Dreven, Gaarden en Zichten’ | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s