Verplicht fietsles voor de politieke Elite ?

Haagse Skyline

Haagse Skyline

De gemeente Den Haag  timmert al jaren aan de weg om haar inwoners en bezoekers aan de fiets te krijgen. En dit met de nodige positieve resultaten.

Gek genoeg lukt het maar matig met de heren en dames in de politiek.   Ondanks het feit dat zij toch zeker wel een voorbeeldfunctie vervullen,  is het Credo Gemak dient de Mens’.  En  dit  dus ook met de nodige verkwisting van belastinggeld. De gemeente Den Haag gaf vorig jaar voor het vervoer van de bestuurders 925.136 euro uit. Om vervolgens nog maar niet te spreken over de negatieve milieueffecten.  Het fenomeen CO2 uitstoot is hun kennelijk volledig onbekend.

Sinds Van Aartsen burgemeester van Den Haag is, lijkt het alsof de fiets wat minder telt. De burgemeester laat zich bij voorkeur ‘s ochtends ophalen met de dienstauto. Sinds zijn benoeming in het voorjaar van 2008 reisde Van Aartsen vorig jaar 6456 kilometer in de dienst-Volvo van de gemeente.

Jetta Klijnsma PvdA

Jetta Klijnsma PvdA - Staatssecretaris (sociale zaken)

Grote uitzondering is nog steeds Jetta Klijnsma.  Indertijd nog als PvdA-wethouder Cultuur kwamen we haar vaak tegen op de tandem. En nu als Staatssecretaris zien we haar nog steeds op de fiets.

Na haar vertrek naar het ministerie van Sociale Zaken is verkeerswethouder Peter Smit (VVD) nog de enige fanatieke fietser in het Haagse college.  Bijna dagelijks rijdt hij, getooid met rugzak, op de fiets naar het stadhuis.

Een interessante vraag in deze is:  hoe is het Vervoersgedrag van onze Raadsleden?

Zie ook:

 

PvdA wil inzage vervoerskosten B&W

21.07.09   De PvdA heeft het college om inzage gevraagd in de rittenadministratie van het dienstvervoer van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris. De AD/Haagsche Courant berichtte hier onlangs over en putte daarbij uit voor de gemeenteraad onbekende informatie.

Bestuurders Den Haag vaak in dienstauto

DEN HAAG – AD 18.07.09  Politieke bestuurders in Haaglanden kiezen vaak voor de auto, als ze voor hun werk een kleine afstand moeten overbruggen.

Wethouder Smit enige fanatieke fietser

DEN HAAG – AD 18.07.09  CDA-minister Donner staat bekend als een fervent fietser. Als het even kan reist hij op een degelijke tweewieler door de Hofstad.

’Van Aartsen doet alles op de fiets’

DEN HAAG – AD 19.07.09 De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen fietst iedere dag van zijn huis op en neer naar het… 

 

Achtergrond:

Algemene informatie over Fiets Voorop!

Fietsbeleid: een hele tour!

Jaarprogramma Fiets 2009

Meerjarenprogramma Fiets 2007-2010

Beleid  Verkeer

Mobiliteit van de Hagenaar onderzocht

Verkeersplan stuurt aan op vitale stad

Haagse Nota Mobiliteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s