Proost op de goede afloop

Er is de laatste tijd nogal wat stront aan de PvdA-knikker. Nu zelfs wethouder Marnix Norder de fractievoorzitter en de partijvoorzitter tot orde moet roepen, is er kennelijk een serieus probleem ontstaan. Mogelijk zal in de nabije toekomst de naam PvdA worden omgedoopt in PvdI.

Het begon met moddergooien en uiteindelijk liep het totaal uit de hand. De inzet was het feit dat PvdA-wethouder Henk Kool geld uit de gemeentekas wilde gebruiken  voor een onderzoek naar gesubsidieerde arbeid door notabene  zijn eigen partij.

Henk zelf zag er niet zo’n probleem in. Hierdoor liepen de gemoederen nogal hoog op. En Henk werd terecht flink onder druk gezet. 

De Telegraaf  schreef zelfs over: Vriendjespolitiek, belangenverstrengeling en misbruik van geld uit de gemeentekas. Hierdoor zijn de onderlinge relaties er niet beter op geworden.

Dit alles leidde uiteindelijk tot een splijtzwam tussen de afdelingsvoorzitter en de fractievoorzitter en wethouder Henk Kool. Dit daar de rol van PvdA-raadslid Bas Sepers nogal voor de nodige irritaties zorgde bij afdelingsvoorzitter Constant Martini. De media ‘pikte’ een brief op waaruit zo het een en ander bleek.afbeelding vergroten

Vreemd is inderdaad wel dat Henk nog steeds niet weet dat de partij beschikt over een eigen budget waaruit dergelijke activiteiten betaald zouden kunnen worden. Dat hij als wethouder besluit om met geld uit de gemeentekas een dergelijk te onderzoek te laten verrichten, zal toch vooraf goedkeuring moeten hebben van het college?   En mogelijk zelfs met instemming van de gemeenteraad?  De SP had in ieder geval al vragen klaarliggen om een integriteitcode vast te laten stellen in verband met de gedragsregels

De verwarring binnen de PvdA leidde er zelfs toe dat men maar meent de zaak te moeten afdoen als hijgerigheid. Dit aldus PvdA-raadslid Frank Poppe. 

In ieder geval is de stilte rondom Digitale Henk Kool (tijdelijk) opgeheven.

Achtergrond:

vergeven en vergeten

vergeven en vergeten

Ruzie in Haagse PvdA voorbij  RTVWEST 14.05.09

Gezamenlijke verklaring van fractievoorzitter en afdelingsvoorzitter PvdA Den Haag

PvdA 14.05.09   In de afgelopen tijd is een onduidelijk beeld ontstaan naar aanleiding van het teruggeven door de heer C. Martini van de verleende opdracht betreffende gesubsidieerde arbeid aan de gemeente Den Haag. Onderstaand willen we hier duidelijkheid in scheppen.

Lees verder »

Ruzie in top van Haagse afdeling van PvdA gesust

DEN HAAG – AD 14.05.09  Na een week van meerdere – volgens de betrokkenen indringende – gesprekken, is de ruzie in de top van de Haagse PvdA gesust.

Ruzie in PvdA is gesust

DEN HAAG – AD 14.05.09  Na een week van meerdere – volgens de betrokkenen indringende – gesprekken, is de ruzie in de top van de Haagse PvdA gesust.

Problemen in Haagse PvdA-fractie nog niet opgelost  RTVWEST 14.05.09 

Guusje Ter Horst op bezoek in Den Haag  Den Haag Te Kijk 11.05.09

PvdA verspilde nodeloos miljoenenHaagse  ID-banen.  Den Haag Te Kijk 08.05.09

Armoe fanfare van Henk Kool trekt door de stad  Den Haag Te Kijk 06.05.09 

4 Reacties op “Proost op de goede afloop

  1. Pingback: Onderzoek gesubsidieerd werk gaat door « Debat in de Digitale Hofstad

  2. Pingback: Haagse Henk Kool PvdA is boos « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Stapt Wethouder Henk Kool PvdA op ??? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: En weer gedonder bij de Haagse PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s