Van Zalm-Knip tot ASO-container, Hyperventilatie en Hyperconsumptie.

Was recentelijk het topsalaris van ex-minister Zalm  verheven tot een actueel klaagdebat, dan is nu de TOKKIE wederom in het brandpunt van de belangstelling.  

Zalm-Knip (voorheen Zalm-Snip).
Zalm-Knip (voorheen Zalm-Snip).

Het topsalaris van Zalm levert hem 750.000  (ex vergoedingen) euro  op. Een veel te ruim gevulde knip waar hij volgens zeggen maar weinig voor doet.  Als het aan fractievoorzitter van de PvdA Mariëtte Hamer ligt, had Gerrit Zalm een lager salaris gekregen voor zijn nieuwe baan als baas van ABN AMRO/Fortis. ‘Maar Woutertje Bos wilde, tegen elke prijs, perse Zalm hebben ,’ aldus Hamer.

Draaikont Wouter

Draaikont Wouter

Eigenlijk vindt die Wouter draaikont het salaris van die meneer van de Zalm-Snip helemaal niet te hoog. Gelukkig maar  want de voorstanders  van de BEPERKING TOPINKOMENS KRIJGEN STEUN 

De ASO-container.

De ASO-container.

Echter ook de opknapbeurt van de woning van de zgn. ASO-gezinnen  schoot bij vele Nederlands in het verkeerde keelgat. Heel  Nederland is  boos op asowoningen. Ook zij dus doen volgens de Telegraaflezers namelijk maar weinig tot niks. Volgens hun is er al helemaal geen armoede meer. We moeten ze gewoon hard aanpakken en aan het werk zetten. Tokkies werken namelijk bewust niet en heb je geen werk dan ben je dus een ASO.  Je knapt hun huis  toch zeker niet op !!!! Maar je stopt ze gewoon in een container. Opgeruimd staat netjes.    

Dit nu  is een veeg teken aan de wand. Het geeft aan  waar we voor staan in Nederland als het gaat om SAMEN LEVEN in 1 SAMENLEVING.  Een samenleving die is verworden van  een collectieve   tot een verkrampte en benauwende individualistische maatschappij (lees Egomaatschappij). Een consumeerdersmaatschappij waar het  materialisme en het verzamelen van veelal overbodige spelendingetjes (genaamd Gadjets) tot het ultieme levensdoel verheven is.     

Jammer helaas toch dat de velen toch wel wat beter bedeelde Middenklassers maar bitter weinig blijken te weten over de achtergronden van kansarmen mensen die met hun minima op de armoedegrens blijven hangen.

“Een aantal Tokkies verstiert de boel, en vervolgens komt de overheid opruimen en een nieuwe bank binnenbrengen”, stelt Rutte. Jammer ook dat de VVD (LET WEL !!! Nu in de oppositie) het libertair denken heeft verward  met een naar egoïsme neigende individualiseringsdrang.  Echter niet geheel toevallig als je bedenkt dat inmiddels de voorbereidingen van de komende verkiezingen zijn begonnen. Het inspelen op onderbuikgevoelens levert immers veel stemmen op.  Dat hebben zij dus goed afgekeken van Ene Pim en die Verwilderde meneer met die gebleekte kuif.  Weer zo’n typische Hollands gevalletje van generaliseren en op 1 grote hoop gooien.    

Wederom een aanwijzing van een  toch wel zeer typisch  Holland waar het altijd wel klagen en zeiken  is wat de klok slaat.  De Hollander leeft van het klaaggezang. “De dag dat hij niet meer klaagt, blies hij zijn laatste levensadem uit. Dan wordt hij dus horizontaal afgevoerd in zijn eikenhouten jas”; zou mijn vader hebben gezegd.

 

Kom maar binnen Sinterklaasje !!

Kom maar binnen Sinterklaasje !!

Juist nu we in een Economische recessie zitten, blijkt dat inmiddels de records zijn gebroken waar het gaat om de massale aankoop van  Sinterklaas- en Kerstkado’s. Premier JP Balkenende zegt zelfs; “laat het geld maar flink  rollen“.    Dus  de Sinterklaasinkopen zullen er niet onder lijden.  Wel is het kiezen tussen biefstuk of een gehaktbal .  Terecht tot grote boosheid van minister Bos begint JP Balkenende vanwege de economische toestand zelfs al over de  hypotheekrenteaftrek.  

Kassabon

Kassabon

En met het troostkopen en dipshoppen bij Buurtsuper Hoogvliet worden zelfs records gebroken getuige de lengte van de  kassabonJuist, maar hoe dat zo dan ? 

Want  we hadden het toch oh zo beroerd  want een Kwart huishoudens heeft betalingsachterstanden !!   

Consumeren

Consumeren

Ondertussen wacht ik maar op mijn Sinterklaaskadoo. Namelijk dat boek van Femke Halsema dat iets te maken had met Hyperventilatie en Hyperconsumptie. In het volgende kamerdebat verwacht ik dan een discussie over de stelling: Welzijn is omgekeerd evenredig aan Welvaart.

Vrouwlief

Vrouwlief

Dan moet ik van mijn vrouwtje nu toch echt weer mijn kartonnen doos (incl. zonnepanelen en cv) uit. Terwijl dus de  koopkracht toenam, trof de kredietcrisis  ons daklozen en zwervers namelijk wel in onze toch al aardig lege Zalmknip. Effe nog wat Haagse straatkranten verkopen bij Buurtsuper Hoogvliet. Een mens moet toch wat niet waar ?? 

Alvast prettige feestdagen. 

3 Reacties op “Van Zalm-Knip tot ASO-container, Hyperventilatie en Hyperconsumptie.

  1. Pingback: De Haagse Autochtonen-ASO-Tokkies-in-container-taal van de VVD | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: De zoektocht naar plekken voor ASO-containers in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Daniëlle de Winter PVV Den Haag – Vogelaarwijk is een bodemloze put | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s