‘De Put’ wordt verkeersveiliger

Door PETER KOOP   DEN HAAG – Bron AD 04.04.08 – De tijd dat de kruising Vaillantlaan/Parallelweg met stip het meest verkeersonveilige kruispunt van Den Haag is, lijkt definitief voorbij. Met de komst van het nieuwe viaduct moet vanaf november volgend jaar het aantal ongevallen drastisch afnemen.

De nieuwe spoorwegonderdoorgang  ‘de Put’  moet er voor zorgen dat de doorstroming verbeterd.

ARTIST IMPRESSION HOLLAND RAILCONSULT

 

Gisteren presenteerde wethouder Smit (VVD, verkeer) het definitieve ontwerp van het nieuwe kruispunt. De tachtig jaar oude onderdoorgang wordt een stuk ruimer en overzichtelijker. Waar het verkeer zich nu nog langs een aantal pilaren in een donker gat moet storten, ligt over anderhalf jaar een hoger, breder en lichter viaduct.Het viaduct is een flessehals in de Haagse Centrumring. In de toekomst zullen vrachtauto’s veel meer gebruikmaken van de onderdoorgang. Deze moet daarom worden verhoogd. Er komen drie rijstroken per rijrichting beschikbaar. Nu zijn dat er nog twee per richting. Niet alleen auto’s krijgen de ruimte. In de onderdoorgang komen vrijliggende fietspaden.
De werkzaamheden beginnen binnen een aantal weken en duren anderhalf jaar. Eerder werd al bekend gemaakt dat de kruising in 2009 een half jaar helemaal op slot gaat voor alle verkeer. Dat zal dan voornamelijk worden omgeleid via de Troelstrakade, Rijswijkseweg en de Binckhorst. Het bedrijfsleve heeft aangestuurd op een totale afsluiting gedurende een korte periode.
Omwonenden worden de komende maanden dag in dag uit met de werkzaamheden geconfronteerd. Smit beloofde wel de overlast zo beperkt mogelijk te houden. „Om het verkeer te ontlasten zullen we zoveel mogelijk buiten de spits te werken.’’
De kruising van de Vaillantlaan en de Parallelweg, ook wel de Put genoemd, is al jaren het meest verkeersonveilige punt in de stad. Het aantal ongelukken is de afgelopen jaren fors toegnomen. In 2006 hadden liefst 27 ongevallen plaats. Daarbij vielen in totaal drie gewonden.

De metamorfose kost de gemeente Den Haag en ProRail zo’n 26 miljoen euro. Het rijk en de Europese Unie doen daar nog 9 miljoen bovenop.
 
 
 

 

 

2 Reacties op “‘De Put’ wordt verkeersveiliger

  1. Pingback: Kruispunt van de Vaillantlaan met de Parallelweg, de Put, « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Herinrichting Calandstraat start maandag « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s