De mobiele Dakloze in Schilderswijk

nestkastje-3.jpgNestkastjenestkastje-2.jpg

Den Haag  7 maart 2008 – Het Schilderswijk stond in de jaren ’70 op de zwarte lijst die men toen nog probleemwijken noemde.  Na veel investeringen, sloop en nieuwbouw is de wijk er in de loop der jaren weer aardig bovenop gekomen. Veel bewoners werden de trotse bezitter van een luxe en betaalbare huur danwel koopwoning. De kinderen die werden geboren, konden vrij en blij spelen op de kinderspeelplekken in de wijk. Het Vennepark was daar zo’n mooi voorbeeld van.  

Nadat veel bewoners in de Schilderswijk dus al hun spaargeld hadden gestoken in de nieuwe woningen leek het toch zo  goed te gaan??  De wijk had zowaar de status bereikt van wat die mevrouw Vogelaar NU een Prachtwijk zou noemen. Het leek wel zo’n mooi sprookje uit duizend-en-een-nacht. En ze leefde nog lang en gelukkig!!!!!!!! 

Kijken we NU terug op het protest vanuit de wijk  tegen de centrale opvang van dakloze in het voormalig politiebureau dan zien we iets.  We zien dan dat de oude sfeer nog helemaal niet terug is.  Het feit dat de wijk nu wederom op de lijst staat maar nu die van minister Vogelaar schept een schril contrast.  Ook zij  zelf was kennelijk niet zo onder de indruk van het hedendaagse Schilderswijk.  En begrijpelijk is dat eigenlijk wel. “Ja, maar de leefbaarheid is toch weer achteruit gegaan”,  hoorde zij  van de bewoners. En het gevoel om trots op het Vennepark te zijn kwam hierdoor aardig onder druk te staan. 

Er werd onlangs in de omgeving van het Vennepark  nog heftig nagepraat over de toestanden in Den Bosch. Alwaar een opvangcentrum door de bewoners in de fik werd gestoken. Dit, omdat  zij tijdens de inspraak totaal niet serieus werden genomen.  Het verhaal gaat dat de Boschenaren wraak zouden hebben genomen op het gemeentebestuur. Ja, wie niet horen wil moet maar voelen.

‘Opvangplek gezocht voor dakloze in het Schilderswijk’, zo las ik in de Telegraaf van  4 maart en ook in de Haagse Courant van 6 maart. En ook de  Noodkreet  op die rode  Haagse digitale nieuwspaal  onderstreept dat we met een ware nationale ramp te maken dreigen krijgen waarbij  de Wildersaffaire totaal in het niets verdwijnt.

Kennelijk ziet de Haagse politiek de bui al hangen. Zij zijn namelijk begonnen met een nieuw offensief. Ja ja, een heuse aXXie van Raadslid Willem Minderhout. Inmiddels door schade en schande  wijzer geworden,  gaan zij  NU voor de decentrale opvang van daklozen in de wijk. Zij delen hoogst persoonlijk de mobiele opvangplekken  uit aan de bewoners die genoeg groen in de tuin hebben.  

Wie een Cold Turkey niet eert, is een Ooievaar niet weerd.

 Zouden ze in het stadhuis nu echt iets hebben geleerd???    

Kees Meerijzer

2 Reacties op “De mobiele Dakloze in Schilderswijk

  1. Pingback: Van de scheefwonende Huismus en de Haagse Villa’s. « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Daniëlle de Winter PVV Den Haag – Vogelaarwijk is een bodemloze put | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s